gaggenau combistoomoven reinigen wide
Interieur / Keukens

Oven, reinig jezelf!

Heeft u er ook zo’n hekel aan: de oven reinigen. Ja, het klopt: er bestaan al heel wat technieken om ovens te reinigen. Denk maar aan pyrolyse. Maar helemaal automatisch zijn die oplossingen nooit echt. Bovendien bestaan ze niet voor de stoomoven. En laat nu net dat type oven aan populariteit winnen. Vanuit die gedachtegang ontwikkelde Gaggenau een volautomatische reiniging voor zijn combistoomoven. Een absolute wereldprimeur.

Wie de oven meermaals per week gebruikt, zal zich in de handen wrijven bij deze vondst van de Duitse specialisten in keukenapparaten. Het volautomatische systeem reinigt de oven uiterst grondig. Het is wel enkel beschikbaar op de Serie 400 combistoomoven met vaste wateraansluiting. Na het aanbrengen van een speciaal reinigingspatroon en het kiezen van de functie ‘volautomatische reiniging’ start de oven de 3u45 durende reinigingscyclus op. Het reinigingssysteem neemt water via de directe aansluiting op het watertoevoernet. Tijdens het reinigingsproces verwijdert de oven zelf de meest hardnekkige bak- en braadvlekken. Na afloop ziet de ovenruimte er opnieuw spic en span uit.

Ook ontkalken

Het ontkalken van de oven verloopt op dezelfde volautomatische manier. Alleen plaatst u in dit geval een ontkalkingspatroon in de daartoe voorziene plaats in de bovenwand van de ovenruimte en kiest de bijhorende functie op het TFT-scherm. Na 2 uur is de oven kalkvrij.

Sous-vide

Een andere innovatie die Gaggenau aan deze oven meegeeft is de Sous-vide bereiding. Met deze kookmethode, die hete lucht en 60% luchtvochtigheid combineert, gaart u vacuüm verpakt vlees, vis en groenten in hun luchtdichte verpakking op lage temperatuur en in een vochtige omgeving.