novy one onzichtbare dampkap
Interieur / Keukens

Onzichtbare dampkap

De Belgische dampkapspecialist Novy pakt uit met een uniek product: een kookplaat en dampkap in één geheel. Geen blok meer boven je hoofd. One zorgt voor architecturale vrijheid, visuele rust en een stille afvoer van kookdampen.

De Belg is verzot op een kookeiland. Maar bij zo’n eiland is er altijd de vraag ‘Wat met de dampkap?’ Er bestaan al in het plafond ingewerkte dampkappen of pendelende dampkappen. Er bestaan ook al systemen die naast of achter het kookblad wegzinken als ze niet gebruikt worden. Maar ze hebben één probleem gemeen: hun rendement is niet opperbest. Novy helpt dat euvel van de baan met de werkbladdampkap One. Deze dampkap zuigt dampen en geurtjes aan de bron weg. En dat ook nog eens op een stille manier. 

Twee-in-één

One is een kookplaat en dampkap in een. De ventilatietoren zit centraal gepositioneerd in de inductiekookplaat, efficiënt tussen de potten en pannen in. Zodra je begint te koken, komt de toren tevoorschijn om geuren en dampen stil en doeltreffend weg te zuigen.

Uniek bij Novy is dat de toren weer in de kookplaat verdwijnt wanneer je de kookplaat niet gebruikt. Dat creëert visuele rust in de keuken en maakt schoonmaken eenvoudig. De toren kan aan beide zijden dampen afzuigen, maar je kunt hem ook slechts aan een kant in werking stellen. Door te ventileren op de meest geschikte hoogte en de concentratie van de afzuiging tot bij de rand van de kookpotten te brengen, verzekert One een perfecte afzuiging van de dampen, ook bij hoge kookpotten.

Plaatsbesparend

Door te kiezen voor One win je niet alleen heel wat plaats boven de kookplaat, ook onder de kookplaat ben je weinig kastruimte kwijt. De dampkap heeft een inbouwdiepte van amper 17,9 cm onder het glas. Dat laat nog ruimte voor bijvoorbeeld twee diepe pottenlades.

Voor de afvoer van de dampen en geurtjes zijn er twee mogelijkheden: je kiest voor een afvoer naar buiten of voor recirculatie. Die laatste energiezuinige techniek wordt almaar vaker toegepast in energiezuinige woningen en in keukens waar afvoer naar buiten niet mogelijk is.

De richtprijs voor deze twee-in-één-oplossing is 3299 euro (btw en recupel inbegrepen)