Interieur / Keukens

Mood brengt licht en weert geuren

Novy speelt met zijn nieuwste telg Mood in op de vervagende grenzen tussen dekeuken en de woonkamer. De dampkap overtreft zijn functie en presenteert zich als een verlichtingsarmatuur en sfeermaker.

Het uitgangspunt van Mood is een dubbele functionaliteit: verlichten en afzuigen. Wanneer de Mood boven het kookeiland pendelt, zal een onaandachtige bezoeker niet opmerken dat het om een dampkap gaat. Mood heeft dan ook heel wat te bieden als verlichtingsobject: u kunt de lichtintensiteit van de ledstrips laten variëren of kiezen voor een warm, sfeervol licht of koud, functioneel licht. De soft on/of-toets zorgt voor het geleidelijk in- en uitschakelen van de verlichting. 

Stille krachtpatser

Naast verlichtingsobject is Mood ook een krachtige, maar stille dampkap. De ingenieuze recirculatietechniek zuigt kookdampen op en stuurt die langs de nodige filters om vetten en geuren uit de lucht te verwijderen. Vervolgens stuurt Mood de gezuiverde lucht opnieuw de leefruimte in. Geen verlies van energie dus.

Voor het ontwerp van Mood sloeg Novy de handen in elkaar met David Pas. Het prototype was op Interieur 2014 te bewonderen, maar is sinds dit jaar ook op de markt beschikbaar. Interesse? Reken dan op een investering van 2.499 euro.