ye wide
Interieur / Keukens

Kooklucht afvoeren in stijl

Een dampkap moet vervelende kookgeuren en -vocht zo snel en efficiënt mogelijk uit de keuken afzuigen. De afgelopen jaren was het de trend om die dampkap zoveel mogelijk aan het zicht te onttrekken, maar designers beginnen daarvan terug te komen. Fabrizio Crisá ontwierp deze mooie Ye voor het Italiaanse Elica. De eilanddampkap heeft een dubbel luchtstroomsysteem, waardoor je heel gericht een bepaalde zone van de kookplaat kunt afzuigen.

Ye kreeg niet alleen een opvallend ontwerp mee, maar heeft ook nog enkele andere troeven. Het apparaat is met een geluidsniveau van 43 db(A) in stand 2 uiterst stil in werking. In de hoogste stand loopt dat niveau wel op tot 61db(A).

Nog opvallend is het materiaal waaruit Fabrizio Crisá de dampkap maakte: crystalplant. Dit hypo-allergisch materiaal heeft een hoge resistentie en is aangenaam om aan te raken.

Om de bloemlezing aan functies compleet te maken: de dampkap is uitgerust met ledverlichting (8W), een afstandsbediening en een vetfilter. De dampkap kan optioneel ook worden uitgerust met een koolstoffilter. Zo kan de dampkap als recirculatiemodel worden toegepast en is er geen afvoer naar buiten nodig.