new kitchen stovetop facebook app touchscreen whirlpool bauknecht ifa touchscreen cooktop hero
Interieur / Keukens

Koken op een tablet

Tegenwoordig doen we bijna alles met de smartphone of de tablet. Enkel koken op zo’n hebbeding doen we nog niet. Maar ook daar komt binnenkort verandering in. Toch als we Bauknecht mogen geloven.

De keukenspecialist lanceerde een prototype van de Cooktop, een aangepaste en uit de kluiten gewassen variant van een tablet. Hij combineert koken op een inductieplaat met alles wat u verlangt van een standaard tablet. Straks kunt u dus koken en surfen op het internet of muziek afspelen, online recepten opvragen, boodschappen bestellen, …. van aan je fornuis.

Hoe werkt het? De XXL-kookplaat past de verwarmde zone aan de grootte van de gebruikte pot of pan aan. Rond de kookzone verschijnt de een intuïtieve touchbediening. Deze laat toe om de temperatuur en de kooktijd in te stellen.

Ook het afwegen van je ingrediënten doe je gewoon op de Cooktop, die over een ingebouwde weegschaal beschikt. Een keer geen inspiratie? Dan helpt de tablet je ook een handje met de nodige recepten. Heb je ook een slimme koelkast? Dan zoekt de Cooktop naar een recept op basis van de ingrediënten, die je al in huis hebt.