whirlpool interactive kitchen of the future hi 3
Interieur / Keukens

Koken in de keuken 2.0

We zijn vandaag continu verbonden met de wereld via onze smartphone en tablet. Keukenfabrikanten zoeken koortsachtig om dat comfort ook in de keuken binnen te halen. Whirlpool vertaalt die zoektocht in de Interactieve Keuken van de Toekomst 2.0. In deze vernieuwde kijk op de keuken van de toekomst verbindt de keukenfabrikant de kookomgeving met een social media hub.

De informatie van het internet en je sociale media projecteert Whirlpool op een interactieve achterwand. Via dit kanaal sta je in verbinding met je sociale netwerken, favoriete websites en recepten zonder dat je de tablet naast je op het werkblad hoeft te leggen of een kookboek uit de kast moet nemen. Naast deze interactieve wand zijn alle keukenapparaten verbonden met de hub. Dat maakt het mogelijk om je oven te laten weten dat je in de supermarkt vertrekt. Zo kan die zich al voorverwarmen tegen dat je thuis komt met die pizza. Of de oven start op het juiste moment op om de ovenschotel op te warmen tegen dat je thuis komt. 

Wat doe je dan met de interactieve wand? Stel je bereidt eindelijk dat familierecept dat je van je moeder kreeg, maar loopt hopeloos vast. Dan Whatsapp je haar even of chat je gewoon via de wand zodat ze bijna letterlijk met je mee in de potten kan kijken. De wand kan je zowel met je vingers als je stem bedienen.

Maar ook de interactieve keuken kan een hulp zijn. Het systeem past zich automatisch aan iedere kooksituatie aan. Het geeft een overzicht van de ingrediënten in de koelkast en stuurt je proactief een bericht wanneer iets de vervaldatum bereikt. Maar dit systeem geeft je tijdens het bereiden van een gerecht net zo goed smakelijke wijntips. Je gasten imponeren was nog nooit zo eenvoudig.