dovy design zwart slider
Interieur / Keukens

Inspirerende keukenplaatjes

Al jaren domineert wit het sfeerbeeld in de keukensector. Wit is immers een zachte kleur, licht van structuur en geef een ruimtelijk gevoel. Een witte keuken is de plaats waar u tot rust komt. Dat was jarenlang in de mode. Dat is nog steeds zo, maar stilaan zien we toch felle verschuivingen in het modebeeld. Zwart is nu de dominerende trend.

Zwart kookeiland

Een volledig zwart kookeiland, dat is een statement in huis. In het zwarte gamma van Silestone, specialist in kwartsoppervlakken, staat Negro Stellar garant voor een streepje spektakel. Dankzij de minuscule spiegeltjes creëert de diepzwarte uitvoering een wondermooi lichtspel. De innoverende N-Boost-techniek zorgt ook nog voor een betere waterafstoting en een diepere kleurintensiteit.

Sober & geraffineerd minimalisme

BORDO Black is een Deense designkeuken met ultramatte oppervlakken en een zacht satijnen look & feel. Vervelende vingerafdrukken? Vergeet het maar. In deze keuken maken ze geen kans. BORDO Black past perfect in de hedendaagse minimalistische trend van rust en biedt tegelijkertijd een welgekomen alternatief voor de pastelkleurige Pinterest-interieurs die we al een hele tijd zien. Nu persoonlijkheid, warmte en uniciteit in huis meer ruimte krijgt, is een zwarte, ultramoderne keuken een evidente keuze.

Te zwart

Vind je een volledig zwarte keuken te donker? Dan heeft Dovy deze tips: Combineer dan met licht kleuren op de muren om het licht maximaal te reflecteren. Of zorg ervoor dat er voldoende natuurlijk licht van buitenaf binnenvalt. Is dit niet mogelijk? Kies dan voor een optimale verlichting met kunstlicht en benadruk bepaalde elementen in de keuken door slim gebruik te maken van diverse verlichtingsbronnen

Nog niet overtuigd? Je kan ook op zeker spelen en een zwart keukeneiland combineren met witte keukenkasten of omgekeerd. Dat zorgt voor een leuke en frisse toets. Een zwarte keuken gaat ook mooi samen met een werkblad in houtstructuur of een granieten werkblad in een lichtgrijze kleur.

De bistrokeuken als voltreffer

De bistrokeuken is de onbetwiste ster van 2018. Het is een warme, gezellige plek, waar je met plezier met vrienden babbelt, een toost uitbrengt en kookt. De bistrokeuken speelt met verschillende kleuren en texturen. Het houten werkblad van èggo is massief of van laminaat. De deuren van de kastjes zijn liefst donker of zelfs zwart van kleur. Het lijstwerk contrasteert mooi met de huishoudtoestellen en de handgrepen in inox. Maar ook het omgekeerde is mogelijk: laat toestellen en handgrepen visueel opgaan in de achtergrond door dezelfde tint als de kasten te kiezen.

Je vindt de bistrotrend terug in de contrasten tussen wit en zwart, het sfeerlicht en de industriële accessoires. 

Industriële keuken

Geoxideerde metalen, ruwe cementoppervlakken, onregelmatige patronen… Cosentino, het bedrijf dat het ultracompacte oppervlak Dekton produceert, lanceert nieuwe designs die hulde brengen aan de industriële schoonheid.

Nilium is het minimalistische onderdeel van de serie. De kleur haalt zijn inspiratie bij staal, in een subtiele mix van witte en zilvergrijze schakeringen. Het materiaal geeft op een verfijnde manier de warme kleuren weer die verschijnen aan het begin van het oxidatieproces.