icon keuken iconcentre keukeneiland wide
Interieur / Keukens

Innovatief keukeneiland

Icon is een ontwerp van de Italiaanse designer Giuseppe Bavuso. Hij slaagde erin om in zijn minimalistische ontwerp enkele hoogtechnologische snufjes te verwerken. Het meest opvallend daarbij is de in- en uitschuifbare tafel die aan het eiland verwerkt is. Wanneer u bezoek hebt, schuift u de tafel uit om meer eetruimte te creëren. Moet alleen het gezin aan de tafel eten, dan schuift u ze in. Ingeschoven ontstaat een schranksysteem dat kan dienen om decoratie te plaatsen.

Doordacht opbergen

Verder is bij de keuken veel aandacht besteed aan het optimaliseren van verschillende mechanismes voor het openen en sluiten van kasten, zodat je de kastruimte kunt benutten en alle producten efficiënt opgbergen en uithalen. 

Look-a-like

De keuken is vervaardigd uit hittebestendig hout, glas, composiet en een nieuw materiaal iconcrete. Het op beton lijkende materiaal is voedselveilig en kan naadloos verwerkt worden tot één grote kook- en eetzone.

De combinatie van deze materialen mag dan niet de meest vanzelfsprekende zijn, en zelfs afwijken van alle bestaande designregels.Ze passen wondermooi samen.

©Ernestomeda