Interieur / Keukens

Extraruime inbouwkoelkast

Whirlpool heeft door de jaren al een aantal keer de wereld van elektronische apparaten op zijn kop gezet. Dat doet dat het merk nu weer met de SPACE400. Die koel/vriescombinatie biedt een gloednieuwe oplossing voor wie op zoek is naar meer ruimte bij inbouwtoestellen. Space400 biedt met zijn 70 cm bijna 40 % meer ruimte dan een doorsnee koelkast van 55/60 cm. De 400 liter inhoud is meer dan indrukwekkend en biedt voldoende plaats om zelfs de langste boodschappenlijst vlot en overzichtelijk op te bergen.

In vrijstaande modellen is de koelkast van 70 cm al langer populair. Je kunt er net dat beetje extra in kwijt, terwijl je ook het overzicht beter bewaart — wat leidt tot minder voedselverspilling. Maar wie houdt van een strakke keuken, kiest veeleer voor inbouwexemplaar. Goed nieuws voor wie een geïntegreerd toestel wil combineren met extra koel- en vriesruimte. Whirlpool introduceert met zijn Space400 nu voor het eerst ook voor de inbouwmarkt een koel/vriescombinatie van 70 cm breed. Een nieuwe trend in die sector.

Handig opbergen

Whirlpool bedacht voor de Space400 enkele handige extra’s om je spullen nog overzichtelijker op te bergen. Zo vind je boven de extrabrede groente- en fruitla twee twin-lades waarin je kleinere spullen of kleiner fruit en groenten snel terugvindt. Met de telescopische glijders trek je alle lades vlot en volledig uit. Het slimme accessoire om flessen op te bergen zorgt er dan weer voor dat je je drankflessen horizontaal kunt bewaren, wat veel plaats bespaart. Toch liggen de flessen altijd een beetje schuin om lekken te vermijden. Geen flessen te koelen? Haal het accessoire weg en je hebt extra opbergruimte. 

Technologie tegen verspilling

In het koelgedeelte zorgen de sensoren van de 6TH SENSE FreshControl-technologie voor een perfecte temperatuur- en vochtigheidsgraad. Zo blijft voeding tot twee keer zo lang vers. In het diepvriesgedeelte minimaliseert de 6TH Sense FreezeControl temperatuurschommelingen om zo ingrediënten optimaal in te vriezen. De StopFrost-tray verzamelt hier ook alle ijsvorming. Even onder de kraan houden en je diepvriezer is weer ijsvrij.

Space400 van Whirlpool (SP40 801), € 1 399.