Interieur / Keukens

Een terraspizza in 3 minuten

Thuis bakken we de pizza gewoon op 10 minuutjes in de oven. De echte keukenprinsen en –prinsessen weten dat er speciale ovens bestaan om ook thuis pizza op steen te bakken voor een betere smaak en snelle bereiding. Maar het Amerikaanse Kalamazoo Gourmet tilt het pizza bakken naar een heel ander niveau.

Kalamazoo oven pizza muur inbouw

In de eerste plaats om Kalamazoo zich toelegt op buitenkeukens. Je weet wel, van die all-in keukens waarin je bij mooi weer gewoon buiten je kookding kunt doen. En omdat koken ook al eens om een oven vraagt, heeft Kalamazoo Gourmet zijn gamma al enkele jaren aangevuld met ovens voor buiten. De nieuwkomer in het gamma spant echter de kroon. De inbouwoven – jawel, inbouw – is ontworpen om pizza in 3 minuten te bakken. De oven kan dus in de muur worden ingebouwd. Na de nodige voorwarming presteert hij het om een pizza in minder dan 3 minuten te bakken.

Het geheim van het snelle bakprocédé zit in het stenen plafond dat de warmte op de pizza reflecteert enerzijds en in een opmerkelijke brander in de bodem.

De pizza-oven werkt op gas maar evenaart de prestaties van een houtgestookte pizza-oven. De pizza-oven heeft overigens geen schoorsteen nodig.