whirlpool kg w collection 01 slider
Interieur / Keukens

Een kookassistent aan je zijde

Onzeker over hoe lang je een biefstuk moet bakken? Of op welke temperatuur je groenten perfect krokant wokt zonder ze te laten aanbakken? Whirlpool lanceert de W Collection: een nieuwe reeks inductieplaten die koken revolutionair eenvoudig maken dankzij een doorgedreven kookassistent. Net alsof een professionele chef je een handje komt helpen.

Of je nu een absolute beginner bent of een enthousiaste chef-kok, het is altijd leuk om hulp te krijgen tijdens het koken. Met de inductieplaten uit de nieuwe W Collection bezorgt Whirlpool je een extra paar handen. Via de geïntegreerde assistent selecteer je het ingrediënt dat je wilt klaarmaken, de dikte en de gewenste kooktechniek. De 6TH SENSE-sensoren stellen dan voor elk recept automatisch de ideale temperatuur en kooktijd in — hoe delicaat of complex dat recept ook is — voor elke keer weer een perfect resultaat.

Stap voor stap adviseert je inductieplaat je wat je moet doen. Via geluidjes weet je wanneer je je ingrediënten kunt toevoegen of wanneer je het kookproces kunt stoppen. De plaat behoudt non-stop de juiste temperatuur voor perfecte resultaten. Leren koken, of je technieken perfectioneren, gebeurt zo in een handomdraai.

Slimme programma’s

De geavanceerde inductieplaten hebben nog een aantal andere handige functies die elke gadgetliefhebber en creatieve chef zeker zullen bekoren.

Eén grote kookzone

Met FlexiFull maak je van het volledige oppervlak van je inductieplaat één grote kookzone. Handig wanneer je een gebraad wilt bereiden bijvoorbeeld.

Acht kookzones

De inductieplaat kun je instellen op maar liefst acht individueel programmeerbare zones. Zo kook je eender waar op het flexibele oppervlak met potten en pannen van om het even welk formaat. En met slechts één druk op de knop controleer je alles.

French plaque-techniek

In de French plaque-modus stel je met één druk op de knop vier voorgeprogrammeerde temperatuurzones in, van zacht naar heet. Dat laat je toe creatief te koken: potten en pannen schuif je vlot naar een andere temperatuurzone.

Perfect kopje koffie

Met de koffiefunctie zet je zelfs nog in halfslaperige ochtendmodus het perfecte kopje koffie. Het programma werd speciaal ontwikkeld om koffie te zetten met een mokkapot. Het detecteert wanneer het water in de voet van de espressomaker op is en geeft dan een signaal, zo weet je dat je koffie klaar is. Bovendien zet het programma dan zelf de kookplaat uit.

Specificaties

  • Tot 8 individueel instelbare kookzones met booster
  • FlexiFull: volledige flexibiliteit van de kookzones
  • SmartSense: kooktechnologie op basis van 6TH SENSE-sensoren
  • AssistedDisplay: Touch Control-display met tekstondersteuning
  • 63 kookcombinaties beschikbaar, met stap-voor-stapbegeleiding
  • iXelium: glasbehandeling op basis van nanotechnologie
  • Speciale functies: koken, sudderen, warm houden, smelten, koffie zetten, koken via de French plaque-techniek, grillen, bakken

Modellen

Whirlpool SMP 778 C/NE/IXL: inductiekookplaat uit de W Collection, 77 cm is beschikbaar vanaf mei 2017 aan een richtprijs van 1.399 euro.

Whirlpool SMO 658 C/BT/IXL: inductiekookplaat uit de W Collection, 65 cm, is beschikbaar vanaf februari 2017 aan een richtprijs van 1.049 euro.