dampkap downdraft kookeiland fornuis wide
Interieur / Keukens

Een efficiënte dampkap die nooit meer in de weg hangt

Een kookeiland wordt almaar meer een vaste waarde in de moderne keuken. De dampkap wordt meestal pal boven het kookeiland bevestigd en dat is niet altijd even gemakkelijk. Denk maar aan al die keren dat u het hoofd stootte en het feit dat het best een kolossaal ding is. Gutmann, fabrikant van dampkappen, heeft daarvoor de ideale oplossing: de Downdraft Futura dampkamp.

De intrekbare dampkamp van Gutmann bestaat uit roestvrij staal en glas en verdwijnt met slechts een druk op de knop in het keukenmeubel. Niet aan het koken? Weg dan met die dampkap. De Downdraft Futura is voorzien van een innovatief afzuigsysteem met een hoge kwaliteitscondensatiefilter en een speciale filter die vet absorbeert. De uitlaat zit verstopt omdat de afzuiging langs de zijkanten gebeurt.  

Gemakkelijk schoon te maken

Het design is simplistisch, modern en heeft een futuristische toets, maar het is bovendien ook gemakkelijk in het onderhoud. Het glas kan eenvoudig gedemonteerd worden waardoor schoonmaken geen probleem is. De dampkap is ook voorzien van verlichting. Daarbij heeft de klant de keuze tussen ledverlichting of halogeenlampen.

©Gutmann