psaabc170ma00001 low slider
Interieur / Keukens

Blast Chiller behoudt smaken

Menu’s plannen, het avondeten op voorhand klaarmaken en weer opwarmen: het is dagelijkse kost voor gezinnen met een druk leven. Door te plannen, eten we toch iets gezonder. AEG stelt ter bevordering van de gezondheid Blast Chiller voor, een toestel dat maaltijden direct na bereiding afkoelt of bevriest, waardoor alle smaken en aroma’s behouden blijven bij het opwarmen.

Gekoelde of diepgevroren maaltijden verliezen gewoonlijk hun smaak en textuur wanneer ze opnieuw worden opgewarmd. Maar door ze te koelen of te bevriezen met de Blast Chiller, bewaren ze hun smaak alsof ze nooit zijn ingevroren. Dit apparaat koelt of bevriest verse of bereide producten sneller dan een gewone koelkast, waardoor de smaak en textuur behouden blijft.


Voordelen van snelle koeling

Wachten tot maaltijden zijn afgekoeld om ze in de koelkast te plaatsen, hoeft niet meer. Door de snelle koeling van de Blast Chiller blijven aroma’s, smaken en voedingswaarden bewaard. Wanneer het kookproces abrupt wordt stopgezet, vormen zich geen bacteriën en kan het voedsel tot zeven dagen in de koelkast worden bewaard.

Verder is het met de Blast Chiller mogelijk om witte wijn, champagne of andere dranken te koelen in slechts 15 tot 20 minuten.

Voordelen van een snel diepvriesproces

Om de organische eigenschappen, de consistentie, het vitaminegehalte en de smaak van producten te bewaren, kan de Blast Chiller ook snel invriezen. Na een diepvriesproces van 30 minuten, kunnen voedingswaren tot zes maanden worden bewaard in de diepvriezer.

Het verschil tussen deze manier van invriezen en het klassieke proces ligt in de vorming van ijskristallen rond het voedsel. Bij een klassieke invriezing zijn deze kristallen groot, waardoor ze de celstructuur van de voedingsmiddelen vernietigen. Ze veranderen de textuur en de smaak van de maaltijd. Het snelle invriesproces van de Blast Chiller zorgt voor kleine ijskristallen, wat een behoud van smaak en textuur garandeert.

Deze functie zorgt bovendien in een mum van tijd voor ijsblokjes, ijs en sorbets.

Richtprijs: € 4499,99

Verkrijgbaar vanaf 1 februari 2018