slider
Interieur / Keukens

Bijzondere vlekkenbescherming

De keuken is vandaag de belangrijkste ruimte in huis: er wordt niet enkel gekookt en gegeten, maar ook écht geleefd. Cosentino, wereldleider in innovatieve oppervlakken, heeft dat goed begrepen. Ze breiden hun granietcollectie Sensa uit met maar liefst acht nieuwe granietsoorten met een exotische tint. Het materiaal heeft bovendien een exclusieve vlekkenbescherming. Kortom: een natuurlijke blikvanger in huis die tegen een stootje kan!

Met namen als Black Beauty, Glacial Blue en Colonial White is het duidelijk dat deze collectie zich onderscheidt in royale schoonheid. Maar Sensa is wel degelijk meer dan een fijn staaltje esthetiek. De acht nieuwe granietsoorten zijn zeer onderhoudsvriendelijk dankzij een exclusieve vlekkenbescherming.

Indian Black: exotisch, donker, intens! 

Met een glanzende gepolijste afwerking biedt Indian Black in zijn geheel een donker, krachtig graniet. De zwarte ondergrond wordt nu en dan afgewisseld met verschillende, fascinerende lichte, bijna kristallijne aders die de esthetiek van het graniet nog meer verrijkt.

Glacial Blue: exotisch zilver

Glacial Blue is een graniet met een gepolijste textuur en een zilveren schakering die worden gecombineerd met stukken die er suggestief kristallijn uitzien. 

Bijzonder beschermd

Met de lancering van deze nieuwe granietsoorten heeft Cosentino zijn exclusieve vlekkenbescherming, de zogenaamde Senguard NK, geherformuleerd. Deze bijzondere bescherming heeft twee doelen: het materiaal beschermen tegen hardnekkige vlekken én de techniek ook (eindelijk) effectief maken bij wit of licht graniet.

Hoe werkt de Senguard NK bescherming?

Een poreus materiaal, zoals graniet, absorbeert vloeistoffen door zuigkracht. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van het materiaal verkort. Maar Senguard NK, de bijzondere Sensa bescherming, verandert de oppervlaktespanning van het graniet en maakt het kleiner dan die van de vloeistof. Zo worden de vloeistofdeeltjes afgestoten in plaats van geabsorbeerd. De behandeling zelf dringt in het oppervlak en wordt geïntegreerd door een chemische verbinding met als resultaat een onzichtbare bescherming die de Sensa oppervlakken laat ademen. 

Deze vlekkenbescherming zorgt er dus voor dat het graniet vloeistoffen die wel eens gemorst worden in de keuken (zoals water, olie of koffie) afstoot, zonder dat het natuursteen er anders gaat uitzien of aanvoelen. Daarnaast is het graniet ook bestand tegen UV-straling en is er geen verkleuring door de zon.