crownstone wide
Bouwen / Technieken

Slim, heel slim, dit stopcontact

Alles in huis wordt slimmer. Maar één ding zagen we nog over het hoofd, de stopcontacten. Daar komt nu dankzij het Rotterdamse bedrijf DoBots verandering in. Het ontwierp Crownstone. Dat laat toe uw stopcontacten via de smartphone te bedienen. En dat biedt enkel maar voordelen.

Bent u vergeten om uw televisie uit te schakelen? Of staat uw koffiezet nog aan? Dan kost u dat heel wat energie en geld. Zonde. En dan hebben we het nog niet over het ongemakkelijke gevoel dat u ervaart wanneer u in de onzekerheid leeft of dat apparaat nu wel of niet uitstaat. Dankzij Crownstone kunt u nu de apparaten – of uw verlichting vanop een afstand uit- of aanzetten. Gewoon de lichten dimmen? Met de Crownstone is het mogelijk.

 

Energie beheren

Naast apparaten besturen, biedt de Crownstone nog een handige functie: u kunt er ook het energieverbruik van apparaten mee monitoren.

De Crownstone gaat daarnaast apparaten identificeren op basis van hun energiegebruikspatronen. Een voorbeeld: stel, u laadt dagelijks uw smartphone op voor het slapengaan. Doet u dat een keertje niet uit vergetelheid, dan detecteert de Crownstone dit en stuurt u een verwittiging.

Goed koopje

Een laatste voordeel van de Crownstone is er zeker eentje om mee rekening te houden: de kostprijs van het product. Twee Crownstones hebt u al voor 79 euro. Een kleine investering om veel te winnen. Of beter, om niks te verliezen.