Bouwen / Technieken

Open vingervlug een kast of hek

Niets zo handig als een hangslot om een kast of tuinpoort af te sluiten. Maar waar laat je het sleuteltje? Wel, nergens. En dat dankzij de iFingerLock, het eerste hangslot dat je vingerafdruk herkent.

Laptops en smartphones zijn al langer uitgerust met vingerafdrukherkenning, maar nu doet deze techniek ook zijn intrede in de wereld van de hangsloten. Het bijzondere hangslot kan tot tien verschillende vingerafdrukken (één administrator en negen ‘gasten’) onthouden. Daarvoor heb je geen aparte computer nodig, het slot herkent zelfstandig de verschillende vingerafdrukken.

De iFingerLock werkt op twee AAA-batterijen. Wanneer deze dreigen plat te worden, krijg je een melding. Moest de batterijen toch volledig plat zijn, dan onthoudt het systeem alsnog de voorgeprogrammeerde vingerafdrukken dankzij de meegeleverde USB-stick.

Wat kost nu zo’n iFingerlock? Wel voorlopig bedraagt de kostprijs nog zo’n 55 euro, maar hé daarmee bescherm je wel op een bijzondere manier jouw belangrijkste spullen. Dat is ook wat waard.