Bouwen / Technieken

Internet en tv-aansluiting in één doosje

De tijd dat we radio luisterden via de kabel ligt lang achter ons. De radio-aansluiting op de coax-aansluiting bij onze tv ligt er dan ook al jaren ongebruikt bij. We hebben wel almaar vaker een internetaansluiting bij ons tv-toestel nodig om digitaal te kunnen kijken. Niko heeft zijn contactdozen aan die evolutie aangepast en de radio-aansluiting vervangen door een RJ45-aansluiting voor internet.

Wie kiest voor digitale televisie, heeft vandaag minstens drie contactpunten nodig achter het toestel: een tv/fm-contactdoos, een RJ-45-contactdoos en nog enkele stopcontacten. Vandaag kunt u de tv-fm-contactdoos vervangen door de nieuwe RJ45-coaxaansluiting van Niko. Zo spaart u ruimte uit voor een extra stopcontact. 

Minder installatietijd

Niet alleen wint u dankzij de nieuwe aansluiting een contactdoos, het scheelt ook installatietijd. De installateur hoeft maar één wandcontactdoos te plaatsen in plaats van twee. In combinatie met een voorbedrade flexibele buis gaat de bekabeling bovendien nog eenvoudiger en sneller.