Bouwen / Technieken

Geen geklungel meer met snoeren

Iedereen heeft zich wel eens geërgerd aan elektriciteitssnoeren die te kort zijn: de haardroger die net niet tot de spiegel reikt of de stofzuiger die om de haverklap van stopcontact moet verwisseld worden ... Een ergernis die voorgoed tot de verleden tijd behoort wanneer u kiest voor een uitrolbaar stopcontact. Handig én netjes!

Het was designer Meysam Movahedi die met het idee van het uitrolbaar stopcontact op de proppen kwam. Het resultaat is een fris design dat in vrijwel elk interieur past. Het stopcontact is voorzien van een kabel van anderhalve meter en kan zowel aan de muur als uitgerold gebruikt worden. Het zachtjes indrukken van de zijkanten volstaat al om het stopcontact los te krijgen van de muur en het terug oprollen van de kabel is de simpliciteit zelve. 

Netjes weggestopt

Verlengkabels en verdeelstekkers geven vaak een rommelige indruk en liggen vaak in de weg, ook wanneer ze niet gebruikt worden. Maar het uitrolbare stopcontact van Movahedi is in een handomdraai in de muur verdwenen. Een korte maar krachtige ruk aan de kabel zet een mechanisme in werking waardoor de kabel zich vanzelf terug oprolt.

© Meysam Movahedi