schuco parametrische gevelsystemen02
Bouwen / Technieken

De architectuur van morgen

Absolute designvrijheid? Vele architecten dromen ervan. Met innovatieve software komt die droom dichterbij. Maar een complex ontwerp ook daadwerkelijk uitvoeren? Daar knelt meestal het schoentje. Maar door Schüco komt het realiseren van een complex gevelsysteem binnen handbereik.

Software evolueert razendsnel met het gevolg dat architecten onder meer ook op driedimensionale wijze gevels kunnen ontwerpen met complexe vormen en met een maximum aan ontwerpvrijheid. De mogelijkheden zijn legio. Zo kunnen oppervlakte-elementen ook in verschillende graden van transparantie worden geschakeerd of kunnen functies zoals daglichtcontrole en panelen in het gevelsysteem worden geïntegreerd.  

 

Parametrisch gevelsysteem: klaar voor productie

Ontwerpen is een ding, het uitvoeren is vaak een ander paar mouwen. Maar dat is buiten Schüco gerekend. Twee jaar geleden introduceerde Schüco op de BAU in München al de conceptversie van een eigen parametrisch gevelsysteem, een gevelsysteem met complexe, geometrische vormen. Maar anno 2015 is het systeem klaar voor productie. 

schueco pivot parametrisch systeem.jpg

 

Complexe gevels kostenefficiënt realiseren

Schüco biedt niet alleen een volledige 3D fabricatie ondersteuning en controle van de technische en financiële haalbaarheid. Het weet  de unieke ontwerpvormen ook te behouden en hand in hand te laten gaan met een geautomatiseerde systeemlogica en productieproces. En dat betekent dat het complexe gevels kostenefficiënt kan realiseren. Hoe? Door verschillende elementen op gestandaardiseerde wijze met elkaar te verbinden. En dat schept mogelijkheden. Heel veel mogelijkheden. Wie weet ook voor jouw woning?