slider
Bouwen / Sanitair

Pendeldouchedeuren als oplossing in kleine badkamers

Een perfect douchegenot en kleine ruimtes sluiten zichzelf niet uit. Een goede planning en een juiste modelkeuze kunnen beide laten samengaan voor een geslaagd doucheplezier. De douchedeuren van Kermi komen tegemoet aan het dagelijks badkamergebruik– en comfort.

Aangezien er in de kleine badkamer of in de gastenbadkamer vaak nog ruimte moet zijn voor een lavabo en wc, kan deze vaak niet geplaatst worden wegens het uitzwaaibereik. Een tweedelige draaideur met gelijkaardig instapcomfort biedt hier de oplossing en heeft slechts de helft van de draairuimte nodig. Echt ruimtebesparend zijn die deuruitvoeringen die de binnenruimte van de douche benutten of geen uitzwaaiende delen hebben. Het gaat enerzijds om pendeldeuren die zowel naar binnen als buiten openen, en anderzijds schuif- of vouwdeuren die een gemakkelijke instap bieden zonder ruimteverlies. 

Linkerbeeld: De Liga is uiterst geschikt voor het ontwerpen van ruime, barrièrevrije doucheruimtes. Bijvoorbeeld met de draaideur met vast segment in combinatie met een zijwand.

Rechterbeeld: Voor iedere badkamersituatie de geschikte oplossing: Ook met de draaideur in nis slaat de Liga geen slecht figuur.

Maximale flexibiliteit

Geplaatst op een douchebak die bodemvrij ingebouwd is, of direct op de douchevloer geplaatst, vormt de Liga een perfecte harmonieuse eenheid. Dankzij een omvangrijk assortiment met pendel-vouw uitvoeringen en pendeldeuren biedt de douchereeks een maximale flexibiliteit.

De Liga biedt een volledig gamma standaardbreedtes aan, met een standaardhoogte van 1850 en 2000mm, waardoor standaardmaten voor quasi alle inbouwmogelijkheden verkrijgbaar zijn. Bovendien is er een verstelbereik van 25 mm in elk muurprofiel. Daardoor zijn er amper maatwerken nodig.

Ook bij de installatie bieden de Liga wanden en deuren verschillende mogelijkheden: standaard in nis met bovenprofiel te plaatsen of niet, of met bijkomende stabilisatie indien geplaatst zonder bovenprofiel en met zijwand. Het geïntegreerde liftmecanisme in alle scharnieren zorgt voor een betrouwbare sluiting en opening van de deur onder alle omstandigheden.

De pendel-vouwcombinatie van de Liga geeft een uiterst comfortabele instapvrijheid. Naar wens kunnen ze naar binnen of naar buiten tegen de muur geplooid worden. Zo bespaart men ruite en de douche is eenvoudig te reinigen. Bijvoorbeeld de hoekinstap.

Ook esthetisch een hoogtepunt

De douchereeks Liga speelt niet alleen in termen van functionaliteit in de eerste klasse, ook wat het design betreft is het een topspeler. Hoogwaardige geëloxeerde aluminiumprofielen in zilver mat of in zilver hooglans verlenen de douche een geweldige uitstraling. Een bijzondere blikvanger vormen de scharnieren en grepen in edel, verchroomd metaal. Ergonomsiche beugelgrepen, zowel aan de buiten- als binnenzijde zorgen voor een aangename uitstraling. Het edel éénlagig veiligheidsglas ESG, optioneel verkrijgbaar met KermiClean onderhoudsvriendelijke conditioneringslaag, rond de geslaagde verschijning af.

Typisch Liga: Scharnier en profielscharnieren in edel verchroomd metaal. Alle scharnieren zijn met geïntegreerd liftsysteem uitgevoerd voor een betrouwbare opening en sluiting van de deuren.

De foto bovenaan is van een Kermi Ibiza 2000 schuifdeur in combinatie met vouwdeur. 

Kermi heeft ook nog andere douchereeksen en -uitvoeringen heeft voor de kleine badkamer, maar ook voor grotere ruimtes, zoals inloopdouches ed...Alle Kermi doucheoplossingen zijn te verkrijgen via deze verkooppunten