slider
Bouwen / Sanitair

Revolutionair waterbeveilingssysteem

Grohe kondigt aan dat zijn intelligente waterbeveiligingssysteem, Grohe Sense Guard, vanaf heden verbinding kan maken met Nest. Dit partnerschap is opnieuw een bewijs van de succesvolle activiteiten van Grohe op het gebied van slimme waterveiligheid - gericht op het proactief verminderen van waterschade en de veiligheid van huishoudens.

Nest maakt van je huis een slim huis. Via de Works with Nest-functie kunnen producten van andere merken veilig verbinding maken met de Nest-apparaten om huizen veiliger, energiezuiniger en bewuster te maken. Sense Guard is Grohe’s recent uitgebrachte intelligente oplossing voor het slimme huis. Het waterbesturingssysteem kan gebroken leidingen en lekkages detecteren en de watertoevoer op dat moment automatisch afsluiten. Via de Grohe Ondus-app kan je ook handmatig de watertoevoer aan- of afzetten, maar kan je ook de waterstroom, -druk en het verbruik meten, naast het detecteren van microlekkages.

Sinds kort kan de Grohe Sense Guard ook connectie maken Nest en kreeg het product het Works with Nest-label. Door de Sense Guard met Nest te koppelen, krijg je een nog hoger niveau van waterveiligheid. Hoe? Dankzij de Thuis / Afwezig-functie van Nest, kan de Grohe Sense Guard de waterleidingen automatisch uitschakelen wanneer een huiseigenaar het huis verlaat. Dit ofwel onmiddellijk, ofwel met vertraging, wanneer de vaatwas of wasmachine bijvoorbeeld nog aan het draaien is.

Deze functie maakt gebruik van de input van de smartphone en activiteitensensoren in de Works with Nest-producten. Bij thuiskomst wordt de watertoevoer automatisch terug aangezet.                                                                                                  

Baanbrekende technologie

Grohe Sense Guard maakt gebruik van baanbrekende slimme technologie waarbij het kan worden gecontroleerd en bediend met de Grohe Ondus-app, je persoonlijke digitale waterprofiel. Deze app vormt het middelpunt van het Grohe Sense systeem. Je hoeft geen techneut te zijn om de connectie met Nest te maken. Zodra je de Grohe Ondus-app met Nest verbindt, gaat alles automatisch voor je aan de slag, zonder dat je hoeft te programmeren.

Volgende functies kunnen vervolgens worden geactiveerd:

  1. Volledig automatische modus – telkens je de woning verlaat, wordt de watertoevoer automatisch uitgeschakeld en opnieuw ingeschakeld wanneer je terugkeert. Dit gebeurt onmiddellijk ofwel na een zekere tijd, op basis van uw persoonlijke voorkeur
  2. Halfautomatische modus – telkens je de woning verlaat of terugkeert, vraagt het systeem of je de watertoevoer in of uit wilt schakelen.