Bouwen / Sanitair

De strijd tegen de bacteriën

Sinds jaren onderzoeken sanitairfabrikanten in hun laboratoria naar oplossingen om hun producten van antibacteriële eigenschappen te voorzien. Daarbij zouden sanitair- of tegeloppervlakken met functionele oppervlakte behandelingen en/of - coating zo beïnvloedt worden, dat hun eigenschappen doelgericht veranderen. Het doel is het ziekteverwekkende micro-organismen af te stoten en zo een mogelijk bacterievrij oppervlak te waarborgen.

Binnen 24 uur verwijderd

Bij deze noviteit HygieneGlaze van Duravit betreft het geen oppervlakte coating, maar een onbeperkt werkzame, antibacteriële werkende keramiekglazuur. Tijdens het bakproces van het keramiek wordt een Tin-Zink mix in de glasmatrix gemengd. Ingebakken aan de binnenkant tot aan de rand van het toilet en urinoir ontvouwt HygieneGlaze zijn functie daar, waar bacteriën bijzonder vaak aanwezig zijn.

In vergelijk tot keramiek met traditionele glazuur worden ziekteverwekkers bij toepassing van HygieneGlaze binnen 24 uur tot 99,9 procent verwijderd.

Een overeenkomstige hygiënisch microbiologisch onderzoek van het instituut voor hygiëne en openbare gezondheid van de universiteit van Bonn bevestigt wetenschappelijk de efficiënte werking van antibacteriële eigenschappen van HygieneGlaze: op bacteriën en kiemen werkt de speciale glazuur giftig, ten gevolge daarvan sterven ze af. 

Zo zijn toiletten en urinoirs niet alleen moeiteloos schoon, maar blijven ook langdurig hygiënisch schoon, zonder toepassing van agressieve, milieu-onvriendelijke schoonmaakmiddelen en desinfectiemiddelen en het overmatige gebruik van kostbaar drinkwater.