Bouwen / Isolatie

Vacuüm isolatiepanelen voor renovatie

De eisen voor de energieprestaties worden alsmaar aangescherpt en vereisen steeds vaker een hogere thermische isolatie van de gebouwschil. En dat is een goede zaak, aangezien hogere isolatiewaardes de energievraag van een gebouw terugdringen.

Maar toenemende isolatie-eisen zullen leiden tot meer ingewikkelde en bredere constructies, tenzij we nieuwe oplossingen kunnen vinden om te voldoen aan de eisen van de toekomst.

Hoogwaardige isolatiematerialen zijn reeds beschikbaar. Echter in bepaalde constructies, bijvoorbeeld bij renovatie van bestaande gebouwen, is een nieuw, dunner product nodig. En deze technologie is nu beschikbaar. 

Vacuüm isolatiepanelen

Om deze problemen op te kunnen lossen heeft Kingspan Insulation de Optim R ontwikkeld. De hoge warmteweerstand met minimale dikte, bereikt door Kingspan, biedt oplossingen voor toepassingen waar ruimte een probleem is.

Kingspan Optim-R is een vacuum isolatie paneel (VIP), en geeft een isolatiewaarde die tot drie keer beter is dan de bestaande hoogwaardige isolatiematerialen en tot wel vijf keer beter dan andere traditionele isolatiematerialen.

Kingspan OPTIM-R bestaat uit een vacuüm isolatieplaat, met een micro-poreuze kern die in een dun, gasdicht omhulsel is ingesloten. Hierdoor wordt een buitengewoon hoge isolerende werking bij extreem geringe isolatiedikte bereikt. De lambdawaarde bedraagt 0,007 W/m.K.

Voordelen Optim-R

  • buitengewoon hoge isolerende werking bij extreem dunne isolatiedikte 
  • blijvend hoog thermisch rendement
  • licht van gewicht
  • duurzaam

Kingspan is leverbaar in systemen voor verschillende thermische isolatietoepassingen - vloeren, daken, balkons en terrassen, dakkapels, buitengevels en vliesgevels – zowel voor

nieuwbouw als renovatie. Deze systemen zijn inclusief Kingspan flex en Kingspan fix panelen die worden gebruik als respectievelijk opvul panelen en om mechanisch te kunnen bevestigen. De systemen worden geleverd met een ontwerpservice, om te verzekeren dat de Kingspan zo effectief mogelijk in de beschikbare ruimte wordt toegepast.

Kingspan heeft een lambdawaarde van 0.007 W/m.K  en is beschikbaar in 300x600 mm of 300x1200mm en een dikte van 20 of 40mm.