Bouwen / Isolatie

Slimfort maakt na-isoleren eenvoudig

SlimFort is een uniek en gepatenteerd isolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Deze innovatie onderscheidt zich door de toepassing van geïntegreerde beugels. Dankzij deze beugels ontstaat er een doorlopende isolatielaag zonder thermische onderbrekingen met houten regels. De beugels maken bovendien een zeer eenvoudige en snelle plaatsing van de isolatieplaten mogelijk. Hetzelfde geldt voor de draagstructuur. Dit kan dankzij de uitgekiende samenstelling van de beugels door één persoon eenvoudig gerealiseerd worden.

Ventilatie van belang

Essentieel voor duurzame gevelconstructies is een goede blijvende ventilatie achter de gevelbekleding. Bij andere systemen is dit lastig en omslachtig te realiseren. 

De isolatieplaten voor geventileerde gevels zijn voorzien van droge gevelbekleding en zijn horizontaal en verticaal verwerkbaar. Ze zijn geschikt voor nieuwbouw en renovatiewerken tot 20 meter boven het maaiveld, en van toepassing op draagstructuren van beton en massief of geperforeerd metselwerk.


Een gevel met SlimFort is altijd optimaal geventileerd. Een hele geruststelling voor:

  • de verwerker die graag klachten voorkomt,
  • de architect die een duurzame esthetische gevel wil ontwerpen,
  • de opdrachtgever die gebaat is bij een blijvend mooie gevel en graag energiekosten bespaart.