rockfon slider
Bouwen / Isolatie

Plafond met hoogst mogelijke geluidsabsorptie

Rockfon introduceert het Mono Acoustic-plafond. Dit innovatieve naadloze, egaal witte plafondsysteem combineert de uitstraling van een glad gepleisterd plafond met de hoogst mogelijke geluidsabsorptie (tot αw = 1,00, Klasse A). Het is hiermee het meest akoestische monolithische plafond op de Europese markt.

Naast de vraag naar betere akoestiek en mooiere afwerking beantwoordt het Mono Acoustic plafondsysteem ook de noden van zowel grote als kleine nieuwbouw- en renovatieprojecten, en de behoeften aan diverse kleuren en vormen.

De panelen van de vernieuwde plafondsysteemoplossing worden geplaatst op een metalen profielsysteem, daarna afgevuld met Rockfon Mono Acoustic powder filler en afgewerkt met de nieuwe Elegant Render. Deze zuiver witte afwerklaag (L-waarde 94,5) met microscopische korrels (gemiddelde korrelgrootte van 22 micron) van natuurlijke bamboevezels en marmerpoeder zorgt voor de hoogste geluidsabsorptie in combinatie met de meest egale afwerking in de markt. Het plafondsysteem levert eveneens een substantiële bijdrage aan een optimale lichtreflectie (87%) en lichtdiffusie (> 99%).

Met het Mono Acoustic plafondsysteem beantwoordt Rockfon de vraag naar plafonds met een moderne uitstraling en zeer goede akoestische eigenschappen. 

Snelle plaatsing

Plafonds in Mono Acoustic zijn toepasbaar in elk segment van grote en kleine nieuwbouw- en renovatieprojecten. De uitvoering kan zowel vlak als golvend en al dan niet in kleur. Om de kwaliteit te waarborgen, wordt het systeem door installateurs gemonteerd die zijn opgeleid en gecertificeerd door Rockfon. Installateurs brengen met behulp van een airless verfspuit drie dunne lagen aan die elk in 2 tot 3 uur drogen (bij 20 graden Celsius en RV tussen 40%-60%). Hierdoor is het mogelijk om de afwerklaag in één dag aan te brengen. Eventuele beschadigingen zijn dankzij de airless spuitmethode eenvoudig te repareren.