Bouwen / Isolatie

Perfect luchtdichte isolatie met ophangsysteem

Om verbouwers aan te sporen zo snel mogelijk hun dak (bijkomend) te isoleren, heeft Isover Suspente PlaGyp I op de markt gebracht. Deze ophangstangen maken het mogelijk om makkelijker en efficiënter dan ooit een optimaal geïsoleerd en perfect luchtdicht dak te realiseren, met gipsplaten als afwerking incluis.  

Dakisolatie mag in geen enkele woning ontbreken. Zowel bij nieuwbouw als bestaande woningen is dit de allerbelangrijkste stap naar een lage energiefactuur. Zo vermindert de isolatie van een ongeïsoleerd dak de jaarlijkse energiefactuur al snel met 30%. En ook als je dak in het verleden al werd geïsoleerd, is het zeker aan te raden om bijkomende isolatie aan te brengen. Elke bijkomende centimeter isolatie resulteert immers meteen in meer energiebesparing, meer wooncomfort en hogere premies.
 
Je dak (bijkomend) isoleren doe je wel best zo snel mogelijk. Sinds 1 januari 2015 is de Vlaamse dakisolatienorm immers van kracht gegaan, waardoor het ontbreken van dakisolatie steeds zwaarder gaat doorwegen in de beoordeling van de woningkwaliteit en vanaf 2020 zelfs kan leiden tot de ongeschiktheidsverklaring van je woning. Wie nog snel is, kan nu nog rekenen op de premies voor dakisolatie.

Luchtdichtheid gegarandeerd

De Isover Suspante PlaGyp1 is een ophangsysteem voor de plaatsing van isolatie met gegarandeerde luchtdichting in een hellend dak. Het ophangsysteem bestaat uit een gewapende composiet, die toelaat om glaswolpanelen, Isoconfort 35/32, samen met het vochtregulerend dampscherm, Vario KM duplex/Vario XtraSafe onder een hellend dak te fixeren. De luchtdichtheid van het systeem wordt gegarandeerd door het vergrendelen van het ophangsysteem met de PlaGyp I doppen.

De Suspente PlaGyp I is speciaal ontworpen voor een gemakkelijke en snelle plaatsing van Isoconfort 35/32 en de Vario KM Duplex/Vario XtraSafe in een gordingendak of spantendak. Het ophangsysteem zorgt voor een perfecte isolatie en een perfecte luchtdichting, en het levert je ook een hoop gemak en tijdswinst op.

Voordelen 

  • Luchtdichtheid Vario KM duplex/Vario XtraSafe gegarandeerd  dankzij de dop
  • Optimale luchtdichtheid
  • Snelle plaatsing
  • Isolatie kan vlot doorprikt worden
  • Technische ruimte voorzien tussen Vario KM Duplex/ Vario XtraSafe en gipsplaten voor elektrische leidingen doet doorboringen voorkomen