slider
Bouwen / Isolatie

Oplossing voor de isolatiecrisis

Vandaag kampt de bouwsector wereldwijd met een tekort aan het primaire materiaal MDI. Dit is de belangrijkste component voor de vervaardiging van isolatieplaten van hard schuim, zoals polyurethaan. Knauf wijst op de mogelijke oplossingen van minerale wol. 

Knauf bevestigt dat de crisis geen betrekking heeft op producten uit minerale wol zoals glaswol en rotswol. In het Belgische Visé heeft Knauf Insulation zelfs de grootste Europese productievestiging van glaswol. Goed nieuws, want deze minerale wol zal op de normale levertermijnen beschikbaar zijn.

Nieuwe isolatie-oplossing

Met MW 35 brengt Knauf Insulation een innovatieve isolatie-oplossing voor binnen-toepassingen zoals plafonds, scheidings- en voorzetwanden op de markt. Naast zijn duurzame samenstelling is de MW 35 vooral bedacht vanuit de verwerker en de handelaar: eenvoudig en comfortabel te verwerken, licht in gewicht en compact verpakt.

Knauf MW 35 is gemaakt van 80% gerecycleerd materiaal en geproduceerd met ECOSE® Technology, die uitstekend scoort in duurzaamheidsinstrumenten zoals BREEAM en LEED. ECOSE® Technology is gebaseerd op een formaldehyde-vrij bindmiddel voor de productie van minerale wol. Tijdens de productie van het ECOSE® bindmiddel is 70% minder energie nodig dan bij de totstandkoming van traditionele bindmiddelen. Het Eurofins Gold-certificaat geeft aan dat alle isolatiematerialen met ECOSE® Technology voldoen aan de hoogst mogelijke normen voor binnenluchtkwaliteit.