slider
Bouwen / Isolatie

Maak kennis met de warmtebeeldcamera

De energiediagnosedeskundigen van Total Energy Solutions beschikken met hun nieuwe warmtebeeldcamera voortaan over een bijkomend instrument om gebouwen te analyseren. Daarmee is Total Energy Solutions de ideale partner die niet alleen een oplossing kan bieden voor energieverlies, maar particulieren ook een diagnose bezorgt om hun energieprestaties te verbeteren.

In een woning ligt de oorzaak voor warmteverlies meestal op plekken waar verschillende elementen op elkaar aansluiten; denk maar aan ramen, deuren, gevels, of aan de thermische bruggen bij het plaatsen van isolatie. Om alle gebreken aan de isolatie en het verwarmingssysteem van een gebouw op te sporen beschikken de experten van Total Energy Solutions over een nieuwe warmtebeeldcamera. Daarmee kunnen ze slib in de radiatoren opsporen, vloerverwarmingsbuizen in kaart brengen en slecht geïsoleerd of afgedicht raamwerk detecteren. Verder maakt de camera ook een totaalbeeld van het dak om de isolatie en eventuele energieverliezen ervan na te gaan. 

Dankzij de nieuwe camera worden voortaan ook vochtplekken, gebreken aan de vloerverwarming of plaatsen waar warmte verloren gaat in de analyse van Total Energy Solutions opgenomen. In functie van de energiediagnose krijgt de particulier die zijn woning renoveert en op zoek is naar meer thermisch comfort aangepaste oplossingen aangereikt.

Het merk Total Energy Solutions zal tijdens de verschillende najaarsbeurzen haar energiediagnose bij het grote publiek bekendmaken. “Onze rol bestaat erin de particulier te begeleiden doorheen alle nieuwe technologische ontwikkelingen in de wereld van energie, verwarming en isolatie”, aldus Jérôme Kervyn, afgevaardigd bestuurder van Greendis NV1.