slider
Bouwen / Isolatie

Isolerende hennepblokken

Het bouwen van een duurzaam en efficiënt gebouw van hennepblokken van IsoHemp was nog nooit zo eenvoudig. Met slechts één isolerend materiaal bouw je een project heel snel en eenvoudig op maat.

Met het systeem Hempro van IsoHemp zijn andere isolerende materialen niet meer nodig. Het is nu mogelijk om een heel gebouw met alleen hennepblokken van IsoHemp te bouwen. Zo krijg je een homogene constructie met alle eigenschappen en pluspunten van het product: warmte- en geluidsisolatie, brandwerendheid en regulering van vocht.

Dankzij hun grote afmeting en hun lichte gewicht kunnen de hennep blokken snel worden geplaatst waardoor er minder bouwtijd nodig is. De afwerkingen binnen en buiten worden direct op het metselwerk aangebracht.

Het Hempro systeem lost talrijke technische problemen op en maakt het mogelijk om verschillende bouwtypesuit te voeren, zowel voor specifieke projecten als voor eengezinswoningen.

Nieuwbouw

Voor nieuwbouw hennepblokken zijn uitstekend geschikt voor de bouw van nieuwe woningen en toepasbaar in verschillende bouwsystemen.

  • Bij houtskeletbouw doen de hennepblokken dienst als bekleding van het gebouw en garandeert het de thermische inertie die nodig is om warmte en koelte op te slaan. De hennepblokken verhogen de thermische massa van het huis, en zijn gelijktijdig een uitstekende ondergrond voor elke afwerking.
  • In een systeem met staanders en spanten in hout, beton of staal, kunt u met de hennepblokken enkelvoudige isolerende en damp open muren realiseren zonder dat je daarbij andere isolatiematerialen vereist.
  • Voor een constructie met dragend metselwerk, zorgt het hennepblok voor een langdurige en stabiele isolerende prestatie.

Renovatie

Het hennepblok voldoet aan alle isolatiebehoeften voor renovaties van oude gebouwen. Het wordt geplaatst als bekleding van de binnenwand en kan gebruikt worden om oude muren van baksteen/steen of vochtige muren te isoleren. Het is een van de weinige producten die zijn isolerende eigenschappen in een zeer vochtige omgeving behoudt. 

De isolerende hennepblokken aan de binnenzijde zorgen door hun hoge inertie ervoor dat de warmte langer opgeslagen wordt. Hierdoor behouden de muren langer hun warmte. Het comfort van de woning neemt toe en de energiekosten nemen af.

Tenslotte kunnen onregelmatige muren weer recht getrokken worden. De isolerende hennepblokken zijn in staat vocht op te nemen en weer af te geven.

Hierdoor zal de vochtigheid van het gebouw op een natuurlijke manier geregeld worden. 

Passief energieverbruik

Het systeem Hempro stelt je in staat constructies te maken met een (zeer) laag energieverbruik en zelfs passief energieverbruik. De standaard muur van het Hempro systeem wordt gemaakt van een IsoHemp hennepblok met een dikte van 30 cm. Het is mogelijk de isolatie van de constructie te vergroten door een tweede laag IsoHemp hennep blokken van 6, 9, 12, 15 of 30 cm dikte toe te voegen.