Bouwen / Isolatie

Gulden middenweg tussen sierpleister en baksteen

De Belg en zijn baksteen: het blijft een ijzersterk duo. Sto zag de afgelopen twee jaar een verdubbeling in de vraag naar harde bekledingen. Het gaat dan voornamelijk om keramische steenstrippen en tegels die bijvoorbeeld gebruikt worden bij renovaties. Daarbij worden ook steeds vaker strakke sierpleisters gecombineerd met bakstenen en steenstrippen. Om aan die trend tegemoet te komen, lanceert Sto een nieuw gamma: de Sto-Ecoshapes.

CO2-uitstoot verlaagt

Met de Sto-Ecoshapes bouwt Sto verder op het beproefde isolatiesysteem ‘StoTherm Classic®’, dat zowel geschikt is voor nieuwbouwwoningen als voor de afwerking van gevelisolatie op bestaande woningen. StoTherm Classic® is een ETICS (External Thermal Insulation Composite System) dat het hele gebouw inpakt in een warme isolatiemantel waardoor koudebruggen worden weggewerkt en de energiebehoefte sterk afneemt. Overigens leidt gevelisolatie niet alleen tot een financiële besparing. Het is ook goed voor het milieu, aangezien het de CO2-uitstoot verlaagt.

Doordat er met hele dunne steenstrippen (4 tot 8 mm) gewerkt wordt, bieden de Sto-Ecoshapes de esthetische en productspecifieke kwaliteiten van traditioneel keramisch metselwerk zonder de nadelen ervan. Zo is er meer ruimte voor gevelisolatie, is het productieproces veel milieuvriendelijker en zijn zowel het transport als de installatie efficiënter en energiezuiniger.

Volledig personaliseerbaar

De nieuwste generatie steenstrippen is beschikbaar in verschillende vormen, kleuren en structuren. De vorm kan zowel lang en smal (60 x15 cm) als vierkant (30 x 30 cm) zijn of elke vorm die daartussen ligt. Ook ronde en gebogen gevelelementen zijn perfect mogelijk. Zo kan er voor ieder project een unieke gevel worden ontworpen die perfect past bij de woning en de omgeving.