ecocoon isolatie spouwmuur slider
Bouwen / Isolatie

Ecocons, de meest compacte isolatieplaat

Het na-isoleren van spouwmuren is een voordelige manier om een bestaande woning energiezuiniger te maken. Meer en meer eigenaars geraken overtuigd van spouwmuurisolatie. Ontdek de Ecocons, geschikt voor spouwmuurisolatie, met een premie van 6 euro per m2 tot einde december, én met extra voordeelkorting.

In 2017 werden er al 11.405 spouwmuren na-geïsoleerd, een stijging van 15 procent in vergelijking met 2014. Verwacht wordt dat het aantal aanvragen uiteindelijk nog op 14.000 zal landen. De meeste woningen die na 1945 werden gebouwd, bevatten spouwmuren. De aannemer kan vooraf ook de spouw controleren om te bekijken of de gevel niet beschadigd of verontreinigd is.

Spouwmuren isoleren doet Ecocoon met speciale EPS-parels, het vernieuwende en gepatenteerde isolatiesysteem Ecocons. Ecocoon hanteert met het EPS-spuiten in de muur een uniek boorpatroon.

Ook de Ecocons zelf zijn vernieuwend. Ze zijn dampdoorlatend, biologisch neutraal en vormen met een ecologische dispersielijm een compacte en homogene isolatieplaat. Ze zijn toe te passen in zowel klassieke als nieuwbouwspouwen.

Geniet van 1 euro extra korting per m2

De investering van zo'n 20 à 23 euro per vierkante meter verdien je terug in drie tot vijf jaar. Uiteraard hangt veel af van het type metselwerk en de breedte van de spouw.

Na-isoleren van een spouwmuur geeft nog tot 31 december 2017 recht op een premie van 6 euro per vierkante meter van de netbeheerder (Eandis of Infrax), mits samenwerking met een erkend aannemer. Vanaf 1 januari geldt nog een premie van 5 euro per vierkante meter.

Bij bestelling van spouwmuurisolatie voor 31 januari 2018 biedt Ecocoon 1 euro extra korting per vierkante meter erbovenop. Snelle beslissers genieten dus dubbel in december!

Doe de aanvraag voor offerte of een gratis diagnose via: 0800 20 870, via mail of het contactformulier.