Bouwen / Isolatie

De oplossing voor gevelrenovatie in twee stappen

Met Façabrick ontwikkelde Wienerberger een totaaloplossing voor zowel het renoveren als isoleren van gevels. De doordachte combinatie van een isolatieplaat voorzien van wapeningsnet en mortellaag, afgewerkt met steenstrippen, verzekert een snelle plaatsing en een duurzaam resultaat. En vooral: een mooie en efficiënt isolerende gevel.

Tegen de achtergrond van de klimaatopwarming wil Vlaanderen iedere bestaande woning energiezuinig maken. De goedkoopste energie is die, welke niet gebruikt wordt. Aangezien bij een niet geïsoleerde woning 26% van de energie verloren gaat via de gevel, verdient het na-isoleren van de buitengevel aanbeveling.

Isoleren aan de buitenkant

Een gevel na-isoleren aan de buitenkant levert de grootste voordelen op. Zo hoeven de bewoners hun woning niet te verlaten tijdens de werkzaamheden. Koudebruggen of bouwknopen worden tot een minimum herleid en de muren behouden een constante en aangename temperatuur.

2-in-1 gevelisolatiesysteem

Met Façabrick krijgt de gevel tegelijk een efficiënte energiekuur én een esthetische facelift. De plaatsing verloopt eenvoudig. Het isolatiepaneel wordt verlijmd en daarna mechanische bevestigd. Na het dichten van de naden kunnen de steenstrippen meteen aangebracht worden.                              

Het isolatiepaneel uit geëxpandeerd polystyreenschuim is reeds voorzien van een mortellaag met ingewerkt wapeningsnet. Dit verzekert een betere hechting van de steenstrippen en een snelle verwerking. Verder biedt Façabrick ook nog een uitstekende waterdichtheid.

Grote architecturale vrijheid

Nagenoeg alle Terca en Desimpel gevelstenen (zowel handvorm als strengpers) zijn verkrijgbaar als steenstrippen, met behoud van hun voordelen: stootvast, duurzaam en esthetisch. Desgewenst kan men diverse patronen en een levendige structuur aanbrengen. Wie een strakke vormgeving verkiest, opteert voor de gelijmde look. Het resultaat valt hoe dan ook niet te onderscheiden van een klassieke baksteengevel.