popup house woning huis2 wide
Bouwen / Concepten

Nu ook een Pop-Up House

Pop-ups zijn tegenwoordig hot. Denk maar aan alle pop-uprestaurants en -winkels in het straatbeeld. Nu is er een woningvariant. Met dat verschil dat de woning voor ‘eeuwig’ is.

In België neemt het bouwen van een huis doorgaans enkele maanden tot jaren in beslag. Voor de Fransen hoeft het niet zo lang te duren. Enkele zuiderburen bedachten een ware revolutie in de wereld van de woningbouw.

Pop-Up House ontwikkelde een ultrageïsoleerde passiefwoning, die -  en schrik niet - in slechts vier dagen in elkaar kan gezet worden. Mogelijk maakt u nu de bedenking: ‘Waarschijnlijk gaat het om een klein huisje.” Dat misverstand helpen we graag uit de wereld, want de woning is maar liefst 150 vierkante meter groot. Dat is naar de huidige Belgische normen ruim bemeten voor een vrijstaande woning.

 

Amper 250 euro per m²

Ook de prijs van dit innovatieve woningconcept valt goed mee. Het ruwbouwmateriaal kost amper 37.000 euro. Dat is dus minder dan 250 euro per vierkante meter. Heel duur kunt u dat niet noemen. Doordat de woning super geïsoleerd is, bespaart u ook nog eens op de verwarmingskosten. Dat klinkt als muziek in de oren, niet?