Bouwen / Concepten

Omgekeerd bouwen: sneller en goedkoper

Het Waalse bouwbedrijf Bhaluu Construction wil anders bouwen dan gisteren en vandaag en introduceert daarom de omgekeerde bouwmethode. In plaats van een woning op te bouwen vanaf de fundering, doet dit bedrijf het omgekeerde en start met de buitenmuren en afwerking. Deze manier van bouwen biedt een 35% goedkopere en 55% snellere bouwmethode.

De essentie van het Grenitt is gebaseerd op een continue zelfdragende isolatie. Deze technologie onderscheidt de 3 onafhankelijke functionele lagen: interieur - structuur en isolatie - exterieur.

De niet-vervormbare en vrijstaande structuur, zonder metselwerkbeperkingen, biedt meer architecturale vrijheid. Dit wordt geleverd door een houten of metalen frame: een skelet dat bestaat uit staanders en frames die met elkaar zijn verbonden. Eenheid en stabiliteit worden ook geboden door vloeren en panelen.

Grenitt:

  • is een wandsysteem, gemaakt van monolithisch cellulair harsbeton, voor woningen en tertiaire gebouwen, waardoor het passieve prestaties kan bereiken volgens het "PassivHaus" en vergelijkbare normen.
  • is een cellulair materiaal waarvan het buitenoppervlak dicht is, hard en weerresistent, en is compatibel met alle coatings, verven, houtbekleding of andere, zonder zijn kenmerken te verliezen.
  • wordt mechanisch afgegeven, in een doorlopende schil zonder naden. De schil heeft alle kwaliteiten van een doorlopende schaal zonder gewrichten, zwakke plekken of thermische bruggen
  • is samengesteld uit meer dan 60% minerale materie
  • bevat geen VOC / VOC (vluchtige chemische verbindingen), oplosmiddelen, weekmakers, broeikasgassen (GHG) en ozonafbrekende stoffen.