mirror cube exterior 82 wide
Bouwen / Concepten

Een onzichtbare woning in het bos

De mens verlegt graag z’n grenzen, ook als het op wonen aankomt. Dat verleggen van de grenzen kan werkelijke alle richtingen uit. Het lijkt wel science fiction, maar het Zweedse architectenteam Tham & Videgard, slaagde erin een onzichtbare woning te maken: de MirrorCube. 

De MirrorCube is  een klein huisje gebouwd rond een boom. Als u niet weet waar het verstopt zit, zal het moeilijk zijn om de MirrorCube te vinden. Het huisje is immers gemaakt van lichtgewicht aluminium, waardoor de omgeving weerspiegeld wordt in de buitenkant van het gebouw. 

Vogelalarm

Door de weerspiegeling valt het huis amper op midden het bos, maar wordt de schoonheid van de natuur extra in de verf gezet. Dankzij een speciale coating krijgen vogels een soort van waarschuwing, waardoor ze niet tegen een huisje aanvliegen.

Hotelkamer

De kubuswoning is ingericht voor twee personen. In de MirrorCube zijn een woonkamer, een keukentje, een bed en een badkamer voorzien. Momenteel wordt de MirrorCube enkel nog verhuurd als hotelkamer, maar zou het niet geweldig zijn als deze techniek naar ons land zou komen. Dan kunt u heel even van de wereld verdwijnen. Wie droomt daar niet van?