Bouwen / Concepten

Een lichtgewicht groendak

Een groendak tovert ongebruikte dakruimtes om tot mooie daktuinen. Deze natuurlijke oplossing brengt het groen terug in de dorpen en steden. De begroeiing zorgt bovendien voor een betere biodiversiteit en een beter beheer van het regenwater op het dak.

Oplossing bij renovatie

Bij renovatieprojecten is vaak het probleem dat de dakopbouw (=dus de ondergrond waarop het groendak wordt geplaatst) niet voorzien is om een groendak te plaatsen.

Bij nieuwbouw wordt de dakopbouw speciaal samen gesteld om het groendak te kunnen dragen (vaak hoog gewicht doordat het groendak ook water opneemt), maar oude of bestaande gebouwen zijn hier vaak nog niet op voorzien. Pas bij renovatie wordt dan beslist om een groendak te plaatsen. Vaak komen opdrachtgevers echter wel tot de vaststelling dat de plaatsing van een groendak niet mogelijk is door de gevoelige onderliggende dakstructuur. Toundra'box Eco maakt dit echter in vele gevallen wel mogelijk door het erg lichte gewicht van de boxen en de argex korrels in de box die het water absorberen.
Het maximum gewicht van het systeem is 52,8 kg/m2: dan is de cassette volledig verzadigd met water (onverzadigd is dit 35,2 kg/m2).

All-in-one cassette

Toundra'box Eco is niet de eerste all-in-one box maar wel het lichtste systeem op de markt, ideaal dus voor renovatie. Toundra’box Eco is een all-in-one cassette voorzien van substraat en beplanting voor platte daken. Aparte aanvoer van substraat en planten op hoogte is dan ook overbodig. De vorm van de cassette maakt dat de plaatsing ervan uiterst snel, eenvoudig en proper is. De cassette is vervaardigd uit duurzaam en recycleerbaar Polypropyleen (PP). Door de combinatie van de kant-en-klare cassette en de snelle, eenvoudige plaatsing kan je meteen genieten van een prachtig begroeid dak.

 Voordelen kant-en-klaar groendaksysteem 

  • Het lichtste systeem
  • Kant- en-klare modulaire cassette: schuirft horizontaal en verticaal in elkaar
  • Snel en eenvoudig te plaatsen
  • Esthetisch, meteen groen 
  • Extra thermisch en geluidscomfort
  • Luchtzuiverend
  • Onderhoudsvriendelijk: halfjaarlijkse controle op afwatering, eventueel (beperkte) onkruidgroei verwijderen.