slider
Bouwen / Concepten

Drijvende woningen op de Maasplassen

Een woning die vooraf in een productie-atelier wordt afgewerkt en getransporteerd wordt naar de exacte locatie. Skilpod bouwt intussen al sinds 2013 zulke woningen en gaat hier vandaag nog een stap verder in de projectontwikkeling.

Deze drijvende vakantiewoningen van ongeveer 150 vierkante meter zullen gebouwd worden op drijvende betonnen elementen. “Dit doen we in samenwerking met UAU Architects uit Hasselt en de uitbater van het gebied, Marec uit Kinrooi. "Op termijn zullen er nog volgen in en rond jachthaven De Spaenjerd op de oude grindputten in Kinrooi.”

Een aantal woningen zullen verkocht worden, terwijl de rest op korte en lange termijn kan gehuurd worden. Al de woningen zijn voorzien van een groot terras aan de waterkant. De aanligmogelijkheden voor een boot en kunnen optioneel worden uitgerust met sauna en jacuzzi.

De vijftien drijvende woningen te bouwen in de loop van 2018. Deze zullen gekoppeld worden aan een drijvende pier die meebeweegt met stand van het water van de Maas aangezien die tot 6m verschillend kan zijn.

De modules zijn opgebouwd uit CLT of Cross Laminated Timber. Ze zijn geÏsoleerd naar de passiefnorm met een toepassing van Rockwool Redair, specifiek ontwikkeld voor CLT. Skilpod werkt deze watervilla’s af met een gevelbekleding van wit composiet.Skilpod realiseerde onlangs ook zijn 75ste zero-energiewoning in de gemeente Ham. Het huis is geïnstalleerd drie maanden na het ontvangen van de bouwvergunning. Hoe zo’n woning geproduceerd wordt, bekijk je in dit filmpje.