Bouwen / Concepten

De bouwmarkt radicaal herdachtDe traditionele manier van woningen bouwen is inefficiënt en verspillend, en is onnodig en duur. Bao Living wil het over een andere boeg gooien. De jonge Antwerpse start-up ontwikkelt nieuwe constructiemethodes, en herdenkt en vernieuwt het bouwproces compleet. De samenleving rondom ons evolueert razendsnel, de bouwsector is veel te lang achtergebleven. Hoog tijd om mee op de trein van de innovatie te springen.

SAM – de Slimme Aanpasbare Module – is het eerste product dat Bao Living bedacht en ontwikkelde. Het gaat nu in productie en verkoop. SAM bundelt alle nutsvoorzieningen in één perfect transformeerbare kast. Verwarming, elektriciteit, water, ventilatie, domotica, het zit allemaal samen in één module. Zowel de toestellen, de leidingen als de contactpunten. Een totaal nieuwe manier om woonruimtes te creëren. Een totaal nieuwe manier van wonen.

SAM speelt in op de wereldwijde evolutie van verstedelijking en verdichting. Nu al woont 50 procent van de wereldbevolking in steden, tegen 2050 zal dat 70 procent zijn. Alle prognoses voorspellen ook in ons land een stevige bevolkingsgroei in de steden. Als meer mensen op dezelfde oppervlakte wonen, zullen ze onvermijdelijk kleiner moeten gaan wonen. Die trend is al ingezet, en zal de komende jaren nog een versnelling hoger schakelen.

Bao Living wil die steden – en iedereen die er gaat wonen – oplossingen aanreiken om de komende jaren beter, sneller, betaalbaarder én duurzamer te kunnen bouwen.

De troeven

Efficiënt plaatsgebruik

Elektriciteit, water, verwarming, ventilatie en domotica zitten allemaal samen in een aanpasbare module. Keuken en badkamer maken deel uit van de module. Zowel de toestellen als de leidingen zijn weggewerkt in elegante kasten. Onzichtbaar.

Configureerbaarheid
Er zijn 18 verschillende kastmodules waar de architect mee kan spelen en schuiven om de ideale configuratie te ontwerpen (op basis van de noden van de bouwheer).

Betaalbaarheid
Bao Living maakt zich sterk dat SAM de kostprijs voor de installatie van de nutsvoorzieningen met 30 procent kan drukken.

Duurzaamheid
Door alle nutsvoorzieningen op één centrale plek te concentreren, hebben de SAM-modules minder materialen nodig.

Reparaties en aanpassingen
Bij de SAM-modules is dit verleden tijd. Vaklui hoeven de module gewoon open te schroeven – vergelijk het met een ingemaakte kast – en ze kunnen onmiddellijk aan alle toestellen, draden, kabels en leidingen.