Bouwen / Beveiliging

Uitgetest & win: elektronisch slot Nuki

Het openen en het sluiten van de deur met de smartphone via Bluetooth- en WiFi-connectie. Dat klinkt handig! Gedaan met zoeken naar de sleutel in je handtas (voor de vrouwen toch). Handig, toch! Of de Smart Lock van Nuki zo’n succesverhaal kan worden, testen we graag uit.

We testen de Smart Lock samen met de bijhorende Bridge (netwerkbrug) een paar dagen uit. De verwachtingen om dit gadget te testen zijn groot. De verpakking van beide toestellen is zeer goed. Alles zit mooi in een stevige doos mét 4 AA batterijen. Dat beloofde veel. 

Van handleiding tot installatie

De bijgeleverde handleiding is kort en kan wat duidelijker. Nuki claimt dat haar toepassing kan geïnstalleerd worden op alle Europese cilindersloten. Toch was het in ons geval even wenkbrauwen te fronsen want hoe krijgen we de slotplaat verwijderd, zonder schade toe te brengen? Met een schroevendraaier lichten we de plaat voorzichtig op en vervolgens draaien we drie schroeven los om de rest te demonteren. Het enthousiasme werd weer even groter om nadien toch vast te stellen dat de Smart Lock niet goed kon geïnstalleerd worden.

Boosdoener: de voordeur. Onze voordeur heeft een trekker waardoor er aan de binnenkant wat uitsteekt (daar waar de trekker in vast zit.). Laat dat onderdeel nu net in de weg staan om alles mooi vlak tegen de deur te kunnen bevestigen. Uit rondvraag bij meerdere collega’s blijkt dat ook bij hen de voordeur een all-in-one deurbeslag bevat. Dat wordt dus moeilijk om te demonteren en te installeren.

App gebruiken

De applicatie was snel gedownload en geïnstalleerd op onze beide smartphones. Bluetooth moet wel ingeschakeld worden. Bluetooth verbruikt trouwens batterij, tijdig weer afzetten is de boodschap.
Met de Bridge, de netwerkbrug, kan je via WiFi de Nuki bedienen om iemand binnen te laten als jij niet thuis bent. Volgens Nuki is de applicatie veilig tegen digitale inbrekers, dit hebben we zelf niet kunnen uitproberen. Laten we hier “blindelings” op vertrouwen.

De applicatie van de Bridge werkte op één van de twee smartphones. Op de tweede kozen we het verkeerde WiFi netwerk waardoor er een probleem ontstond. De applicatie werd verwijderd, maar kon nadien geen verbinding met Bridge maken. Het slot met Bluetooth bedienen lukte wel. De draaiknop van de Smart Lock kan je ook manueel bedienen. Handig voor als de kinderen de deur willen openen of als de batterijen leeg zijn. Eigenaars van een appartement controleren het beste ook het cilinderslot. Dat moet een aan twee zijden sluitende cilinder zijn, ander raken ze niet binnen als de batterijen leeg zijn of als er iets zou mislopen met de wifi/bluetooth verbinding. Meestal kunnen flatbewoners maar via één deur hun woning betreden.

Aanrader?

Raden wij dit product aan? Ja, maar… Je moet onder meer rekening houden met de uitvoering van je voordeur, het type cilinderslot en de kostprijs van € 299 voor de combinatie van de Smart Lock en de Bridge.

Heb jij andere bevindingen over de Smart Lock, of andere elektronische sloten? Laat een reactie achter op onze Facebookpagina, of mail ons.  

Cashback

Ook bedrijven vinden hun meerwaarde in het slot. Na het aankopen van de Nuki Combo, is het toewijzen van machtigingen via Nuki Web de moeite waard om geld terug te verdienen. Afhankelijk van het aantal geactiveerde accounts, vergoedt Nuki maximaal 250 euro. Des te meer toegewezen machtigingen, des te hoger de beloning. Meer info over de cashback-campagne

Win de Nuki combo voor thuisgebruik

Wil je een exemplaar van de Nuki combo winnen? Like onze Facebookpagina, tag iemand dit dit slot best kan gebruiken, of geef even mee waarom je het zelf handig zou vinden.