slider
Bouwen / Beveiliging

Beveilig je huis slimmer

Met 150 inbraken per dag maken Belgen zich zorgen over de veiligheid van hun huis. Met de beveiligingscamera’s van Netatmo kunnen ze hun huis met een gerust hart verlaten. Ze worden in realtime op de hoogte gebracht als er een indringer wordt gedetecteerd. 

In 2016 waren er 56.500 inbraken in België, dat zijn 150 inbraken per dag. Slechts 1 op de 10 overvallen wordt door de politie opgelost. Gemiddeld wordt er voor €4.000 euro gestolen, wat ontzettend zorgwekkend is voor Belgen.

Slimme camera's, zoals die van Netatmo, monitoren in realtime je huis. Camera’s voor binnen, bijvoorbeeld de Netatmo Welcome en buiten, bijvoorbeeld de Presence, detecteren ongebruikelijke situatie en melden deze onmiddellijk. De camera’s van Netatmo waarschuwen gebruikers alleen als dat nodig is, in tegenstelling tot vele andere camera’s. Gebruikers kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om een melding te krijgen wanneer een persoon de tuin betreedt, maar niet als het een dier is.

In tegenstelling tot andere beveiligingssystemen werken de camera’s van Netatmo zonder abonnement. Video’s en individuele identificatiegegevens worden op een SD-kaart opgeslagen, gebruikers hebben gratis toegang tot deze informatie.

Beide camera's zijn binnen een paar minuten geïnstalleerd. Voor de Welcome hoef je alleen maar de stekker in te pluggen en de app te downloaden. Wat betreft de Presence, deze kan elke bestaande buitenlamp vervangen.

Met Welcome en Presence kunnen gebruikers op elk gewenst moment zien wat er thuis gebeurt en actie ondernemen als er ingebroken wordt, door de politie te bellen of een alarm te activeren om indringers af te schrikken. Dit laten de verhalen van Damien en Sebastien die beide camera's van Netatmo hebben zien.

Damien, vertelt hoe er in zijn flat werd ingebroken. Hij had slechts een paar dagen voor de inbraak een Welcome geïnstalleerd. "Ik kreeg direct een melding op mijn smartphone dat de detectie van een onbekend gezicht meldde. Met Real-time streaming kon ik verifiëren dat iemand in mijn huis had ingebroken ", zegt Damien. "Ik belde onmiddellijk de politie. Zij hebben toen de inbreker ter plekke kunnen arresteren."

Sebastien, een Presence-eigenaar, slaagde erin inbrekers weg te jagen nadat de Netatmo-app hem meldde dat er iemand in zijn achtertuin was: "Ik was weg van huis en ontving een melding van de Presence dat iemand in mijn achtertuin liep. Ik controleerde de videobeelden en besefte dat twee mannen probeerden in te breken. Toen besloot ik het alarm te activeren en vervolgens renden de indringers weg zonder iets te stelen."

De Netatmo Presence is beschikbaar voor €299.99 en de Netatmo Welcome voor €199.99.

De Netatmo Security App is helemaal gratis. Het is geschikt voor iPhones met iOS9, Android 4.3 en hoger. De Netatmo Security App beheert Presence en Welcome en is ook beschibaar voor PC en Mac.