somfy1 slider
Bouwen / Beveiliging

Een (on)opvallend alarmsysteem

Het is zomervakantie, veel Belgen trekken erop uit, hun huizen blijven onbewoond achter. Maar als het aan Somfy ligt, is onbewoond niet per se onbewaakt. Want zij pakken vandaag uit met Somfy One, een knap design alarmsysteem met HD-camera, sirene en bewegingssensor. Een alarmsysteem dat opvalt zonder opvallend te zijn.

Alle voordelen van een bewakingscamera plus alarmfuncties met geavanceerde bewegingssensor. En dat in een uniek, compact design dat past in elk interieur. Dat is de Somfy One in het kort. Zodra de camera beweging detecteert, gaat het alarm af, wordt er een push-bericht verzonden naar de gebruiker en neemt de camera 10 seconden op. Via de app kan de gebruiker live meekijken, de video-opname direct herbekijken of foto’s maken. Alles wordt veilig opgeslagen in de Somfy-cloud. 

De Somfy One houdt ook rekening met de privacy van de gebruiker en schuift de shutter dicht zodra de camera wordt uitgeschakeld. Daarnaast biedt dit systeem klanten innovatieve voordelen zoals Smart Activation, waarmee ze erop worden geattendeerd dat ze de beveiliging niet in– of uitgeschakeld hebben wanneer ze in de buurt van hun woning zijn (via de geolocatie van hun smartphone).

Het product is ook klaar voor de toekomst: het heeft IFTTT en kan nu al communiceren met Philips Hue. Verder is het ook eenvoudig uit te breiden met Somfy Protect-accessoires zoals de IntelliTAG™, de gepatenteerde deur- en raamsensor die bij inbraakpogingen waarschuwt nog voor ze binnen zijn.

Somfy One in een notendop

  •     Full HD-videocamera met haarscherp beeld om zowel overdag als 's nachts opnames te maken of live mee te kijken
  •     Een 90 DB sirene, volledig geïntegreerd en luid genoeg om indringers af te schrikken
  •     Bewegingsmelder, de camera neemt direct op wanneer beweging wordt gedetecteerd
  •     Actieve privacy shutter, om jouw privéleven automatisch af te schermen
  •     Plug & Play-systeem, binnen de 10 minuten actief! 

Somfy One mocht al twee 2017 CES Innovation Awards in ontvangst nemen.

De Somfy One is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 249 euro.