smartflower stroom bloem tuin zonnepanelen01
Tuin / Andere

Stroom uit een bloem

Smartflower POP, de naam doet in niets vermoeden dat het product dat er achter schuil gaat een sterk innoverend zonnesysteem is. De Oostenrijkse bedenkers brachten zonnepanelen samen in een bloem die wanneer jij dat wilt elektriciteit produceren. Hun rendement is hoger dan de panelen op het dak omdat de bloem net als een zonnebloem met de zon meedraait.

Zou het niet fantastisch zijn als iedereen in zijn eigen tuin precies de hoeveelheid groene stroom zou opwekken die hij zelf verbruikt? En zou het ook niet wonderbaarlijk zijn als deze fotovoltaïsche installatie zo eenvoudig als een normaal huishoudtoestel aangesloten en in gebruik genomen zou kunnen worden? De makers van Smartflower beweren net dat te doen met hun ingenieuze zonnesysteem. Smartflower is naar hun zeggen het eerste All-in-One zonne-energiesysteem.


©Smartflower. Bij het openen en sluiten worden de panelen gereinigd. Dat houdt het rendement van het systeem (60%) hoog en stabiel.

Elektrische zonnebloem

Smartflower POP is een innovatief systeem. Het brengt 18m² fotovoltaïsche zonnepanelen in bloemvorm samen. En net als een bloem sluit Smartflower POP bij zonsondergang en gaat het weer open als de zon opkomt. De bloem richt zich automatisch naar de zon en wekt stroom op voor de warme douche en de verse koffie. De 2 assen in het systeem zorgen ervoor dat de bloem de hele dag met de zon mee kan draaien. Het resultaat is dat Smartflower POP een hoger rendement (60%) heeft dan de klassieke dakinstallatie (gemiddeld 30%) en ook vroeger met de elektriciteitsproductie kan beginnen. Wanneer de Smartflower POP uw avondbehoefte aan elektriciteit heeft ingevuld, vouwt het systeem zich automatisch op en verdwijnt indien gewenst in een opbergbox.

Plug & play

De installatie levert gemiddeld ca 4.000 kWh per jaar. Dat stemt overeen met het elektriciteitsgebruik van een doorsneegezin. Nog sterk aan het systeem is dat het een ingebouwd reinigingsmechanisme heeft. Bij het openen en sluiten worden de panelen gereinigd. Zo heb je in de loop der tijd geen rendementsverlies. En om het helemaal af te maken. Net als je computermuis is de Smartflower Plug & Play. De leverancier installeert het systeem op amper een uur op de plek die jullie samen bepaald hebben.