Interieur / Materialen

Vloer verandert van kleur

Een vloer die subtiel van kleur verandert in de loop van de dag. Dat is Mosa μ [mu], de nieuwe dynamische lijn die de keramiekspecialist ontwikkelde. De tegels reageren op veranderingen in lichtinval en herdefiniëren zo tijd en ruimte op een vernieuwende manier. Mosa schrijft daarmee een extra Red Dot Award op zijn palmares.

Elke tegel van de Mosa μ-serie is een combinatie van talloze kleuren: een optische mix van miljoenen heldergekleurde korreltjes die ontstaan door pigmenten te mengen met klei. Door te kijken naar de manier waarop keramische pigmenten zich vermengen, is Mosa erin geslaagd om vloertegels te creëren die bepaalde kleuren absorberen en andere reflecteren.

Unieke tegel

Natuurkundige principes, trends in architectuur, kunst en de visie van oude Griekse filosofen op kleur en licht speelden een belangrijke rol bij de ontwikkeling van Mosa μ. Elke tegel van de serie is uniek, net omdat de uitstraling beïnvloed wordt door het licht, de afstand en invalshoek en andere gekleurde objecten. Bij elke beweging, hoe klein ook, verandert het uiterlijk van de tegels. Het resultaat is even spannend als speels, even dynamisch als veelzijdig, met een keramisch oppervlak dat zich telkens aanpast. Zelfs gekleurde voorwerpen en materialen in de buurt van het oppervlak bepalen mee de look.

De tegels zijn verkrijgbaar in één formaat – 60 x 60 centimeter – en vier hoofdkleuren: wit, lichtgrijs, grijs en bruin. Mosa μ biedt eindeloos veel mogelijkheden en een ongekende creatieve vrijheid. Deze inspirerende serie verandert je perceptie van ruimte en tijd voorgoed. Het innovatieve karakter werd alvast beloond met een Red Dot Award, die op 3 juli wordt uitgereikt in het Red Dot Design Museum in Essen. De jury loofde de innovatieve benadering en erkende Mosa’s toewijding aan het creëren van grensverleggende producten die zowel conceptueel sterk als technisch kwalitatief zijn.