Interieur / Materialen

Traprenovatie met en zonder stootbord

Is je trap na jaren intensief gebruik aan renovatie toe en heb je een hekel aan breek- of schuurwerk? Of wil je de stijl van je trap veranderen zonder te investeren in een nieuwe? Dan is de nieuwste collectie trapbekleding van Santana een aanrader. 

Santana ontwikkelde de collectie speciaal voor de renovatie van bestaande trapmodellen met en zonder stootbord. De trapbekleding, met keuze uit 14 hout- en steenprints (eik, ceder, blauwe hardsteen, zandsteen, etc.), wordt volgens het trede-over-tredeprincipe bovenop de bestaande treden geplaatst. Van breekwerk is er geen sprake.

De bekleding bestaat uit een 1,2 mm dikke onderlaag van kurk, een HDF-kliksysteem en een toplaag van vinyl. Om de trapbekleding extra sterk, slijtvast en krasbestendig te maken, wordt de toplaag afgewerkt met een bijkomende beschermende laag die keramische deeltjes bevat.

Natuurlijke veerkracht

Het is de volle onderlaag van kurk die het verschil maakt. Met haar natuurlijke veerkracht vangt kurk schokken op en dat maakt het traplopen minder belastend voor je rug en knieën. Daarnaast dempt het natuurlijke materiaal de loopgeluiden en absorbeert het trillingen. Gekraak en gepiep behoren dankzij de volle onderlaag van kurk voorgoed tot het verleden. 

En last but not least: door de aanwezigheid van kurk voelt de trapbekleding steeds aangenaam warm aan - ideaal voor wie graag op blote voeten loopt.

Zie je de trapbekleding graag doorlopen op de vloer? Dat kan. Santana biedt vloerbekleding met eenzelfde volle onderlaag van kurk en met dezelfde hout- en steenprints. Dat maakt het mogelijk om de trap- en de vloerbekleding piekfijn af te werken en mooi in elkaar te laten overlopen.

De aanbevolen verkoopprijs van de collectie traprenovatie met onderlaag van kurk bedraagt 49,57 euro per trede,  exclusief 6 of 21% btw en plaatsing.