silestone eternal calacatta gold slider
Interieur / Materialen

Kwartsoppervlakken technisch en esthetisch verbeterd

Cosentino komt in primeur met de Eternal Collection. Deze spiksplinternieuwe kleurencollectie van Silestone, wereldleider in de categorie kwartsoppervlakken, is gewijd aan het meest exotische marmer. 

Wat de collectie nog interessanter maakt, is het gebruik van deN-Boost technologie. N-Boost is een innovatie gepatenteerd door Cosentino die het oppervlak van het materiaal op moleculair niveau wijzigt en de technische en esthetische eigenschappen van Siletone nog verder verbetert. Het maakt de reiniging en het onderhoud gemakkelijker dan ooit tevoren, de kleuren zijn nog intenser en ze krijgen een uitzonderlijke glans. Silestone Eternal biedt daarnaast de rest van de mechanische eigenschappen die het merk kenmerken: hoge bestendigheid tegen stoten en krassen, vervaardiging in groot formaat en veelzijdige toepassingen.

Revival van marmer

De nieuwste kleurenreeks van Silestone doet denken aan de meest exotische en unieke marmers en is zo een ode aan het edele en duurzame materiaal van weleer. De Eternal Collection heeft dezelfde aantrekkingskracht en minstens evenveel karakter, maar is natuurlijk veel gebruiksvriendelijker.

De Eternal serie bestaat uit vijf indrukwekkende kleuren: Calacatta Gold, Statuario, Charcoal Soapstone, Serena en Marquina. Zij beantwoorden aan een trend die een grote revival kent in de wereld van interieurdesign en binnenhuisarchitectuur: de keuze voor de schoonheid en tijdloze natuurlijkheid van pure, authentieke materialen. 

De vijf nieuwe kleuren hebben een bijzonder ontwerp: ze zijn stuk voor stuk getekend met een uniek aderpatroon dat over het hele oppervlak zichtbaar is. We geven er graag twee mee. 

Eternal Statuario

Geïnspireerd op het klassieke Italiaanse Carrarisch marmer, heeft Eternal Statuario een wit oppervlak met grijsachtige soepele, glanzende aders. Kleur en harmonie worden gecombineerd in een ondergrond die zich onderscheidt door een gevoel van diepte. 

Charcoal Soapstone

Deze kleur is geïnspireerd op de populaire "zeepsteen" of soapstone en heeft een blauwgrijze afwerking met energieke grijze aders. Een indrukwekkende optie die wordt gekenmerkt door stelligheid, diepte en beweging.