leolux guadalupe 08 slider
Interieur / Concepten

Feng shui, opvolger van de Scandinavische trend

De Scandinavische trend begint langzaam plaats te maken voor Aziatische invloeden. Japans design heeft trouwens heel wat gemeen met dat van het Hoge Noorden. Alleen is de Aziatische traditie nog ouder en rijker, en wordt er nog meer nagedacht over mens en natuur. Het is die combinatie die we meer en meer zien terugkomen: design dat niet alleen ontworpen wordt voor zijn esthetische waarde, maar ook voor zijn vermogen om de mens letterlijk of figuurlijk in balans te brengen.

Feng shui is een eeuwenoude Chinese leer die de energie terugbrengt naar de plekken waar die ontbreekt. De filosofie staat voor gezondheid, harmonie en geluk: drie elementen waar we graag over beschikken in ons dagelijks leven. Door je huis in te richten in zenstijl én in harmonie met de natuur, voel je je meer in balans. Dat evenwicht zorgt voor een betere gemoedsrust en geeft je weer nieuwe energie.

Elegante Amulet

Handig als extra zitplek of bijzettafel: Amulet, een ontwerp dat opvalt door zijn elegante vorm, maar dat toch perfect in verhouding en balans blijft. Het design is helemaal van nu; tegelijk biedt het ook een tijdloos stukje rust in je inrichting. Serie Amulet van Edward van Vliet voor Leolux. Klein model van stof: vanaf 495 euro; van leer vanaf 610 euro. Groot model van stof: vanaf 650 euro; van leer: vanaf 825 euro. 

Evenwichtige vloer

Begin bij de basis: Ambient Livyn uit de luxevinylcollectie van Quick-Step is een prachtige vloer met leisteendecor die voor het juiste evenwicht in huis zorgt. De prijs bedraagt 37,49 euro per lopende meter.

Kleine waterval

De kraan uit de AXOR Massaud-collectie combineert organische en geometrische vormen en brengt harmonie in de badkamer. De stortstraal van de kraan doet denken aan een kleine waterval voor in jouw badkamer.  Op het brede oppervlak van de kraan kun je een stukje natuur kwijt, zoals een mooie tak, of een bijzondere kei.  De eengreepsmengkraan kost 1.401 euro excl. btw.

Lampshower

Ontwerper Nendo wil grenzen tussen verschillende leefruimtes laten verdwijnen. Onder deze douche, geïnspireerd om een staanlamp, zou je zo een stoel kunnen plaatsen en een boek beginnen lezen. AXOR LampShower van Nendo brengt een even sfeervol licht in de badkamer, in combinatie met een verkwikkende douche natuurlijk. De AXOR LampShower koop je aan 1.868 euro excl. btw.