Bouwen / Tips en advies

Werkprocessen digitaal gestroomlijnd

ADEB-VBA (de Vereniging der Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken) en Aproplan slaan de handen in elkaar om de werkprocessen in de Belgische bouwsector te standaardiseren en te digitaliseren. Beide organisaties zullen samenwerken om alle processen voor de ontwikkeling en het beheer van bouwprojecten te integreren in de APROPLAN-interface. Om dat te realiseren, zullen enkele bestaande functies worden uitgebreid.

Dankzij de samenwerking kunnen bouwprofessionals hun processen op het terrein digitaliseren met de gebruiksvriendelijke interface van Aproplan. Het partnerschap – een initiatief van ADEB-VBA – helpt de leden om hun rapporten en processen te beheren via een gestandaardiseerd digitaal platform. Dat levert een aanzienlijke productiviteitswinst op en bereidt vooraanstaande Belgische bouwbedrijven optimaal voor op de invoering van moderne technologieën, zoals BIM en ERP.

Sinds enkele jaren is innovatie een kernwoord in de Belgische bouwsector. Ondanks recente verbeteringen op het gebied van standaardisering en productiviteit zag ADEB-VBA een mogelijkheid om de werkprocessen voor zijn leden digitaal te stroomlijnen. De organisatie besliste dan ook in zee te gaan met Aproplan. De mobiele oplossing van het bedrijf zal de werkprocessen van de ADEB-VBA-leden integreren in een digitale interface.

Pijnpunten verdwijnen

Met het partnerschap hoopt ADEB-VBA een pijnpunt voor zijn leden weg te nemen. Na hun uren op de werf zit de werkdag er voor aannemers en werfleiders namelijk niet op: alle belangrijke gegevens moeten immers nog worden geregistreerd. Dankzij de krachtige oplossing van Aproplan kunnen ADEB-VBA-leden administratieve taken in real time afhandelen. Dat bespaart heel wat werk én verhoogt de productiviteit.

Dankzij de ondersteuning van ADEB-VBA kan Aproplan de functies van zijn oplossing uitbreiden, en zo gestandaardiseerde rapporten en processen bieden voor de hele Belgische bouwsector. De geplande features zullen het huidige dienstenaanbod van APROPLAN optimaliseren voor alle belanghebbenden (architecten, onderaannemers, ingenieurs en klanten).

Aproplan is een Belgisch groeibedrijf dat de workflows bij bouw- en onderhoudsprocessen digitaliseert. De Vereniging der Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken is een ledenorganisatie die de belangen behartigt van zestig grote aannemers in België. De ledenbedrijven vertegenwoordigen samen 15% van de Belgische bouwsector.