Bouwen / Energie

Warmtepomp met geluiddempende omkasting

Warmtepompfabrikant General doet de stilte van het geluiddempende effect van de unieke Climeleon omkasting voor warmtepompen horen.

Soms kan het geluid van een warmtepomp als storend worden ervaren, bijvoorbeeld als de buitenunit zich in de buurt van een slaapkamerraam, op het terras of dicht bij de buren bevindt. Of bijvoorbeeld wanneer het midden in een stad op een dak wordt geplaatst, met omringende huizen/slaapkamers. Doordat Climeleon het brongeluid met minstens 7 decibel dempt, kan in dat soort gevallen toch een warmtepomp worden geplaatst.

Bovendien is niet iedereen gecharmeerd door het zicht van een warmtepompbuitenunit tegen de gevel, in de tuin of op het dak. Weinig mensen willen een warmtepomp bijvoorbeeld op een heel zichtbare plek (bv. voortuin) plaatsen. Met de Climeleon omkasting ziet de unit er een stuk esthetischer uit. Dankzij het sobere en strakke design past de Climeleon Wave zowel in eigentijdse als in klassiekere omgevingen.

De Climeleon Wave is specifiek ontwikkeld voor General warmtepompen. Een toepassing met andere merken is mogelijk indien de unit aan bepaalde type- en afmetingvoorwaarden voldoet. De uiteindelijke dempingwaarde met niet-General warmtepompen is afhankelijk van het samengestelde geluidsniveau per frequentieband.

De Climeleon Wave is beschikbaar in vier varianten met dezelfde voetafdruk maar een verschillende hoogte voor de meest courante warmtepomp buitenunits in de markt. De prijzen variëren van 493 tot 1032 euro.