soltech dak wide
Bouwen / Energie

Vervangen deze dakpannen onze zonnepanelen?

SolTech Energy, een Zweeds bedrijf gespecialiseerd in zonne-energie, brengt deze revolutionaire glazen dakpannen op de markt: SolTech Sigma. De dakpannen staan zowel in voor de verwarming van het gebouw als het opwekken van energie én ook qua uitzicht mogen deze dakpannen het dak best wel sieren.

De ontwikkelaars van SolTech Energy ontwierpen het SolTech Sigma systeem met het oog op een alternatieve en elegante manier om een huis op te warmen. De dakpannen bestaan uit glas, in plaats van het gebruikelijke beton of klei. De zonnestralen dringen daardoor gemakkelijk door naar de ruimte onder de dakpannen die op deze manier eenvoudig verwarmd wordt én energie opwekt. Die energie kan niet enkel overgedragen worden op het bestaande verwarmingssysteem van het huis, maar ook op het systeem dat water verwarmt.

Bewolkt? Tóch energie!

De dakpannen, vervaardigd uit hoge kwaliteitsglas, werden speciaal ontworpen om zo duurzaam mogelijk te zijn én om zoveel mogelijk licht binnen te laten. En nóg een groot pluspunt: volgens de ontwerpers maakt het niet uit of het bewolkt is. Zelfs dan genereert het Soltech Sigma systeem energie.