slider
Bouwen / Energie

Verdien meer met batterijopslag

Zonnepanelen zijn opnieuw erg in trek. Je eigen elektriciteit opwekken, is beter voor je portemonnee, en voor het milieu. Wanneer je de opgewekte energie kunt opslaan in een batterij om nadien weer te gebruiken, is de cirkel rond. "De kans op alweer een black-out deze winter maakt de investering dubbel zo interessant", zegt Wim Schoubben van zonne-energiespecialist Alrasol.

Met zonnepanelen op je dak kan je meestal gemakkelijk het jaarlijks verbruik zelf opwekken. Maar de zonnepanelen werken enkel overdag en de meeste opbrengst genereer je in de zomer. Hierdoor gebruik je slechts ongeveer 25% van de opgewekte energie zelf in de woning. De rest wordt naar het elektriciteitsnet gestuurd. Vervolgens kan je die energie er ’s nachts of in de winter terug uit halen. Hiervoor betaal je nu het prosumententarief van ongeveer 100€ per kW van de omvormer.

Door het plaatsen van een goede batterij, kan je 60% van je zonne-energie zelf gebruiken. Het prosumententarief valt dan voor een groot stuk weg indien je een ”slimme” meter laat plaatsen.

Stroomuitval

De troef van batterijopslag is de garantie dat het systeem zonder onderbreking ervoor zorgt dat je je basiscomfort kan behouden. De koelkast, verlichting en verwarming zullen kunnen blijven draaien, net als de de elektronische sturing van je zonwering of garagepoort bv. Ook voor zelfstandigen is het een ware geruststelling te kunnen rekenen op de batterij. Black-outs zullen ook deze winter wel eens optreden, een logisch gevolg van de toepassing van onder meer warmtepompen en de ingebruikname van de elektrische wagen. 

Dure batterijen?

Batterijen zijn nog steeds niet goedkoop maar de prijzen zijn de laatste jaren sterk gezakt en betaalbaar. De HPS is compatibel met de meeste omvormers zodat we deze kunnen laten werken op alle bestaande zonnepaneel installaties. De HPS werkt dan ook als noodstroomvoorziening. De zonnepanelen blijven werken wanneer er een uitval is van het stroomnet. Zo ben je minder afhankelijk van het net.

Infodagen zonnepanelen en batterijopslag

Alrasol beschikt over de ideale combinatie van schitterende zonnepanelen samen met batterijopslag, de toekomstoplossing!

Infodagen over zonnepanelen en batterijopslag op

  • vrijdag 10-11-’17   van 13 tot 19u
  • zaterdag 11-11-’17 van 10 tot 16u

Het is doorlopend toegankelijk en je krijgt een offerte op maat mee.

Maak een afspraak via 012 45 87 22 of vul ons contactformulier vrijblijvend in.